Ursäkta oss

Ursäkta oss

En komisk betraktelse från ett SFI-klassrum

Vad händer egentligen i ett SFI-klassrum och vad betyder det att fly och integreras på en ny plats? Dansteaterverk av koreografen Khamlane Halsackda behandlar integration och immigration, vilket är självupplevt av de aktörer som är med i föreställningen.

”Ursäkta oss” utspelar sig som en klass i svenska (liknande SFI – Svenska för invandrare) och innehåller flertal personliga historier från dansarna. I rummet agerar publiken elever i klassen och interagerar med verket genom konversation och genom att få uppgifter av aktörerna på scenen.

Föreställningen innefattar även fragment av berättelser från personer runt om Sverige som Khamlane träffade under den förturné som gjordes under våren 2017.

”Ursäkta oss” innehåller dans, text och humor och verket bryter även ned ”den fjärde väggen” mellan publik och dansare vilket skapar ett annat format än klassisk tittskåpsscen.

Khamlane Halsackda föddes i Laos och bor idag i Malmö. Som fyraåring flyttade han till Storbritannien där han så småningom utbildade sig till dansare. Han har dansat med flertalet brittiska danskompanier så som Shobana Jayesingh Dance Company, Random Dance, Bonachela Dance Company och Fabulous Beast Dance Theatre. Dessutom har han medverkat i flertalet produktioner Royal Opera House, Covent Garden och Malmö Opera.

Publiksamtal på Lilla scenen efter föreställningen.

måndag 23 oktober KL 19:30

Ingår i följande abonnemang/paket: Flexpaket Plats: Stora salen Längd: 1 tim Entré: 200 kr Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige

Dela

VARA KONSERTHUS I SOCIALA MEDIER

KONTAKT

BILJETTER
Tel 0512-315 00

ÖPPETTIDER
Biljett- och publikservice har öppet vardagar 13.00-18.00 samt två timmar innan föreställning.

RESTAURANG
Restaurangen öppnar två timmar innan föreställning.
Tel 0512-315 00
Bokning vardagar kl. 13.00-18.00 samt tre timmar innan föreställning.

KONFERENS
Tel. 0512-313 77

HITTA HIT

BESÖKSADRESS

Allégatan 49, 534 31 Vara

 

NYHETSBREV

Det lönar sig att prenumerera på våra nyheter och erbjudanden. Då är du bland de första som får ta del av kampanjer och oslagbara rabatter på spännande föreställningar och mycket mer!

Fyll i ditt namn och e-post för att få nästa brev

Namn
E-postadress