Hemlängtan – när svenskarna var invandrare

Hemlängtan – när svenskarna var invandrare

Romeo & Julia-kören

I Hemlängtan skildrar Romeo & Julia-kören livet för svenskarna som utvandrade till USA under slutet av 1800-talet - kulturkrockar, språkproblem och en evig saknad efter det gamla landet men också nya tankar, idéer och möjligheter.

Dramatiserade brev från svenska utvandrare och texter av Carl Jonas Love Almqvist ger röst åt de svårigheter som mötte svenskarna i det nya landet. Breven berättar även om dråpliga situationer, varmt mottagande och om lyckan över att ha förbättrat sin och sina barns framtid. En liten ensemble ur Romeo & Julia-kören tar med oss på̊ ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken i föreställningen är folkmusik, psalmer och skillingtryck från 1800-talets Sverige och Amerika, som speglar det arv svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet.

Romeo och Julia-kören är en vokalensemble som inte bara sjunger men också lever ut musiken; gestaltade röster som spränger traditionell körform. Kören bildades 1991 för att fungera som musikaliskt inslag i en uppsättning av Shakespeares Romeo och Julia på Dramaten. Men ganska snart började kören leva sitt eget liv och ge konserter med en fantasieggande blandning av sång, dans och teater. Sprungen ur teatervärlden har kören tagit fasta på äldre tiders ideal där musik och sceniskt berättande ofta hörde ihop.

torsdag 5 oktober KL 19:00

Ingår i följande abonnemang/paket: Klassiskt Guld Kammarabonnemang Teaterabonnemang Plats: Lilla scenen Längd: 50 min Entré: 200 kr Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Vara Riksteaterförening

Mat & Dryck

Banner hemsida matpake tht17 B684px

Upplevelsen börjar i restaurangen

Självklart ska du passa på att äta något gott till föreställningen - mat och dryck är en stor del av upplevelsen. Förboka ert matpaket i samband med biljettköp eller via tel. 0512-315 00. Restaurangen öppnar två timmar innan föreställning.

Vi har ett varierat utbud i restaurangen, vid denna föreställning serveras nedanstående meny. Låt er väl smaka!

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

Barmeny

  • Paj med fetaost och salami, serveras med en vitlöksdressing99:–
  • Skaldjurssoppa serveras med en saffransaioli.85:–
  • Konserthusets räkmacka110:–

Dela

VARA KONSERTHUS I SOCIALA MEDIER

KONTAKT

BILJETTER
Tel 0512-315 00

ÖPPETTIDER
Biljett- och publikservice har öppet vardagar 13.00-18.00 samt två timmar innan föreställning.

RESTAURANG
Restaurangen öppnar två timmar innan föreställning.
Tel 0512-315 00
Bokning vardagar kl. 13.00-18.00 samt tre timmar innan föreställning.

KONFERENS
Tel. 0512-313 77

HITTA HIT

BESÖKSADRESS

Allégatan 49, 534 31 Vara

 

NYHETSBREV

Det lönar sig att prenumerera på våra nyheter och erbjudanden. Då är du bland de första som får ta del av kampanjer och oslagbara rabatter på spännande föreställningar och mycket mer!

Fyll i ditt namn och e-post för att få nästa brev

Namn
E-postadress