Blåsmusikens dag

På Blåsmusikens dag samlas vi i en hyllning till musiken! I hela landet uppmärksammas blåsmusiken på gator, torg och scener. Vara Konserthus och Bohuslän Big Band är självklart med i firandet och bjuder in till en heldag med över hundra medverkande blåsinstrumentalister och konserter.

2023 firas dagen 27 maj och vi fyller konserthuset med storband, musik- och kulturskolor och massa blåsinstrument. Gamla och unga, proffs och amatörer möts under samma tak för en storbandsfestival – helt utan entré.  

Medverkar gör bland andra Bohuslän Big Band och Next Generation Big Band. Dessutom är Windcorp Blåsmusik på plats och visar upp instrument med möjlighet att prova på. Njut av konserter, mingla med professionella musiker och ät god mat. Ta med hela familjen och kom och lyssna, upplev och inspireras!

Vad är Blåsmusikens dag?

Det här är dagen då Sveriges samlade blåsarkraft mobiliserar och visar styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nutida och framtida musikliv. Dagen startades på av Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige på initiativ av Kungl. Musikaliska Akademien. Med fantasi, engagemang och med gemensamma krafter ser vi nu alla till att blåsmusiken fortsätter att klinga. Att i ung ålder välja att spela ett blåsinstrument är ingen självklarhet idag och i arbetet med våra storband Bohuslän Big Band och Next Generation Big Band satsar vi därför mycket på att väcka nyfikenheten hos unga musikanter. Genom att vara inspirerande förbilder vill vi ta ansvar för nästa generations professionella musiker!  

Hur går anmälan till?

Vill du eller ditt band medverka i firandet på Vara Konserthus 27 maj 2023 som musiker är du/ni välkomna med anmälan till ralph@bohuslanbigband.com.
Vill du vara publik? Håll utkik här på hemsidan när dagen närmar sig för mer information.