Dansläger för barn och unga 2022

Gillar du dans och vill utveckla ditt intresse tillsammans med andra? Välkommen till ett dansläger med högt i tak och stor gemenskap för barn och unga under Kristi Himmelfärdshelgen 26-28 maj 2022!

Under våren arrangerar Vara Konserthus med stöd av Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Grevillis Fond det första av flera återkommande läger för ungdomar.

Detta första läger är för deltagare som gillar dans och vill utveckla sitt intresse tillsammans med andra i en inkluderad grupp. Fokus ligger på modern och nutida dans, streetdance, improvisation och scenisk gestaltning. Vi dansar oss igenom tre intensiva dagar och avslutar med en sharing där alla deltagare som vill får möjlighet att visa varandra vad som åstadkommits.

Varje dag på lägret har tre danspass. Ibland med alla deltagare tillsammans, ibland indelade i olika grupper. Deltagarna är medskapare, inte bara mottagare, på lägret och ska ges möjlighet att konstnärligt utforska sitt dansande. Arbetet sker utifrån principen att ta allas utforskande och lärande på allvar oavsett ålder och funktion. Lägret är integrerande där även unga med funktionsvariationer kan delta och erbjuds samma möjligheter som övriga deltagare. På fritiden umgås vi och deltar i olika gemensamma aktiviteter, exempelvis dancejam, film, tipspromenad och sällskapsspel.

När
Lägret pågår från lunchtid på torsdag 26 maj till eftermiddag på lördag 28 maj.

Vem kan delta?
Dansintresserade unga i åldern 10-25 år. Både elever på grundläggande nivå och de som kommit längre i sin dansutveckling.
På lägret sker undervisningen i grupp vilket gör att deltagare behöver vilja och kunna vara del av en grupp för att delta. Pedagogerna strävar efter att möta varje individ där hen befinner sig för att ge alla samma möjlighet till personlig utveckling. Vi försöker vara multimodala i vår kommunikation och använda ett övergripande bildstöd i undervisningen samt visst tecken som stöd.

Resor 
Till Vara reser du med tåg eller buss. Från stationen kan du promenera till Vara konserthus eller få skjuts med vår egen minibuss. Deltagarna står själva för sin resekostnad till och från Vara.

Boende
Deltagarna bor i sovsal, inrymd i Vara kulturskolas lokaler. Den deltagare som behöver särskilt/enskilt boende erbjuds det i eget rum med plats för medföljande assistent eller annan vuxen. Den deltagare som behöver bo hemma kan göra det och ändå delta i alla måltider och kringaktiviteter.

Mat
Alla måltider serveras i Vara Konserthus restaurang.

Kostnad
Avgiften för lägret är 200 kronor. Där ingår allt som händer på plats; danslektioner, fritidsaktiviteter, mat och boende. Inga övriga kostnader tillkommer.

Pedagoger
Undervisande pedagoger på lägret kommer från SpinnUnga/Språng i Göteborg och från Vara Kulturskola.

Anmälan
Anmälan skickas till helena.helen@varakonserthus.se

Lägret har begränsat antal platser.

Meningsfullt sammanhang för våra deltagare

– För att bli riktigt bra på dans, att sjunga eller spela ett instrument krävs det uthållighet och vilja. För att orka kämpa och inte ge upp de vanliga regniga tisdagarna behöver man inspiration och något att längta efter. Det vill vi skapa med vår satsning på ett läger. Vi vill att lägret ska bli en plats där man möter nya vänner. Där man kan få inspiration. Upptäcka nya saker. Utvecklas tillsammans. Ett meningsfullt sammanhang att längta till år efter år, säger Petra Kloo, VD och Konserthuschef