Laddar Evenemang

Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina

onsdag
8 november 2023
kl 19.00
375 kr 2 tim 50 min / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina

I föreställningen Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina får du ta del av berättelsen om Anna Karenina som är en av vår tids största klassiker. I denna hyllade nytolkning har Tone Schunnesson och Ragna Wei, fritt efter Leo Tolstoys roman, skapat ett mörkt och glittrande triangeldrama. 

Handlingen i Anna Karenina 

Anna Karenina är inte olycklig. Men inte heller lycklig. Visst finns det kärlek i hennes äktenskap, bara inte den där euforiska, förjävliga, underbara och passionerade kärleken. Den som hon inte ens vet att hon saknar, innan hon träffar greve Vronsky och hela livet vänds upp och ned. 

Den stora passionen drabbar dem och de inleder en förbjuden kärleksaffär. Anna fylls av liv, lust och längtan men också av svartsjuka, tvivel och kval. Hon som har make och barn, vad ska hon göra nu? Det hon känner, det går bara inte att inte känna. Anna Karenina ställs inför ett ödesmättat val. Vad är priset för en passion så stark att varken hon själv, eller världen runt omkring, blir sig lik efter den?  

Ragna Wei och Tone Schunnessons tolkning av Tolstoys klassiker 

“I vår version fokuserar vi på triangeldramat mellan Anna, älskaren Vronsky och maken Karenin. Alla upplever att underlaget för deras sätt att leva rycks bort när passionen uppstår mellan Anna och Vronsky. Anna vill uppleva gränslöshet, frihet och total samhörighet. När det drabbar får det kosta allt, känner hon, men har ingen aning om vad det faktiskt kommer att kosta”, säger Ragna Wei, regissör.  

Om Tone Schunnesson 

Dramatikern och författaren Tone Schunnesson har skrivit manus till "Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina". Hon debuterade med den kritikerhyllade boken Tripprapporter (2016), följd av romanen Dagarna, dagarna, dagarna (2020) som även den hyllades av kritikerna. Schunnesson har även dramatiserat Charlotte Brontës Jane Eyre som sattes upp på Folkteatern i Göteborg 2019, och skrivit radiopjäsen "Härlig är min avgrund" som hade premiär på Sveriges Radio 2016.  

Hon skriver regelbundet för krönikor för Aftonbladet kultur och medverkar i SVT:s Cyklopernas land samt i författarpanelen i Babel. 

Regissören Ragna Wei 

Ragna Wei är regissör och utbildad vid universitet i Oxford, samt som regielev till bl a Katie Mitchell i London. Hon grundade teatergruppen Insite i Malmö 2007 och var konstnärlig chef vid Borås Stadsteater 2015–2017. Ragna har bland annat arbetat på Göteborgs stadsteater, Folkteatern, Malmö Stadsteater, Malmö Opera, Ung Scen Öst/Östgötateatern och Moomsteatern. 

Bilder från föreställningen

Foto: Christopher Backholm

Medverkande  

I rollen som Anna Karenina ser vi Emma Broomé, som maken Karenin ser vi Martin Luuk, som greve Vronsky Freddy Åsblom. I övriga roller ses Rafael Pettersson, Rebecca Kaneld och Nadja Rosenberg.

Konstnärligt team 

Manus – Tone Schunnesson, fritt efter Leo Tolstoy 
Koreografi – Lidia Wos och Ragna Wei 
Scenografi – Ragna Wei och John Engberg 
Kostym- och maskdesign – Sven Dahlberg  
Ljusdesign – Marta Khomenko 
Ljuddesign – Max-Måns Wikman och Niklas Nordström 
Musik – Christopher Lancaster 
Regi – Ragna Wei 

Skapad av 

Tone Schunnesson och Ragna Wei 

 

Mat och dryck

Barmeny

Ost och spenatpaj, serveras med laxtartar samt ramslöksaioli 125 kr
Ost och spenatpaj, serveras med ramslöksaioli – vegetarisk 125 kr
Rostad blomkålssoppa med lammkorv och ostcrisp 115 kr
Rostad blomkålssoppa med ostcrisp – vegetarisk 115 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räksmörgås 155 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.

Pausmeny

Räksmörgås 155 kr
Sivans osttallrik 125 kr
Kvällens kaka 25 kr
Snacks 20 kr
Kaffe / Te 25 kr
Dricka/ Loka / Lättöl 30 kr
Rött vin / Vitt vin 18 cl 75 kr
Starköl 33 cl 60 kr


Förboka mat och dryck