Laddar Evenemang
MAX 50

Barockakademin Goes Classic

Barockakademin Göteborgs Symfoniker och Stefano Veggetti, cello

lördag
5 september 19.00
ORD. PRIS 420 kr Stora salen 2 tim / Paus ARR: Vara Konserthus

Barockakademin Goes Classic

Barockakademin Göteborgs Symfoniker och Stefano Veggetti, cello

Barockakademin Göteborgs Symfoniker med konstnärlige ledaren Stefano Veggetti i en konsert med livfull 1700-talsmusik av Boccherini, Johann Christian Bach och superbegåvade prinsessan Maria Antonia Walpurgis som fick stora framgångar med operan Talestri, amazonernas drottning.

Barockakademin Göteborgs Symfoniker drivs också av lusten att utforska musik och klanger. Ensemblen består av ett tjugotal musiker med ett särskilt intresse för musik från 1600- och 1700-talen. Den italienske cellisten Stefano Veggetti är konstnärlig ledare och violinisten Terje Skomedal konsertmästare.

__

Konserten genomförs, men anpassas utifrån rådande restriktioner

Vi planerar att genomföra detta evenemang till hösten – hurra! Men det kommer att anpassas efter rådande regler och restriktioner. Kapaciteten reduceras och publiken sitter utspridd i salongen. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.

Social distansering i salongen

Denna salsplan är anpassad för social distansering. Vi har spärrat platser så att du och andra gäster sitter utspritt i salongen och maxantalet följer rådande restriktioner. Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, men det kommer att finnas tomma säten och gott om plats till nästa besökare och sällskap.

__

Program

Boccherini – Symfoni A-dur op 35:3 (17 min)
C P E Bach – Symfoni C-dur, Wq 182:3 (10 min)
J C Bach – Symfoni g-moll op 6:6 (13 min)
Paus
Boccherini – Cellokonsert G-dur (17 min)
C P E Bach – Symfoni nr 1 i D-dur (11 min)

Barockakademin Göteborgs Symfoniker

Barockakademin Göteborgs Symfoniker bildades runt 2008 och består av ett 20-tal musiker som drivs av lusten att utforska och levandegöra musik från 1600- och 1700-talen. Konstnärlig ledare är Stefano Veggetti och Terje Skomedal är konsertmästare. Ensemblen har gjort ett flertal konserter genom åren med gästande solister och barockspecialister. Förutom en rad konserter i Göteborgs Konserthus har Barockakademin också spelat på Auktionsverket i Göteborg, Råda rum i Mölnlycke, Kulturbruket på Dal och Nordiska akvarellmuséet i Skärhamn samt ett flertal andra platser i Västra Götaland.

Stefano Veggetti, cello

Den italienske cellisten Stefano Veggetti är sedan 2016 konstnärlig ledare för Barockakademin Göteborgs Symfoniker. Han är känd för sitt virtuosa spel, sin stilkänsla och stora sceniska närvaro. Efter utbildningen vid konservatoriet i L'Aquila under David Cole och i Philadelphia för Orlando Cole väcktes intresset för tidstroget spel vilket ledde till mästarkurser med Anner Bijlsma. Han har sedan dess spelat som solist och i kammarensembler. Han har bland annat framträtt med Anner Bijlsma, L'Archibudelli, Stanley Ritchie, Alfredo Bernardini, Ottavio Dantone, L'Astrée, Erich Höbarth, Rachel Podger, Jos van Immerseel och Anima Eterna i Europa, Mexiko och USA. Stefano Veggetti har gjort ett flertal radioinspelningar samt skivinspelningar för Nuova Era, Opus 111 och Accent. År 2000 grundade han sin egen grupp Ensemble Cordia och sedan 2014 samarbetar han med Anima Eterna. Han är också konstnärlig ledare för Academy of Ancient Music i Bruneck. Stefano Veggetti spelar på en cello av Nicola Gagliano (1737), "ex Oblach".

Maten
spelar en
viktig roll.