Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

FÅTAL

Bibi Ha Bibi

Dans med Aloun Marchal och Henrique Furtado P. Vieira

onsdag
11 september 2019
kl 19.00
200 kr 50 min Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Bibi Ha Bibi

Dans med Aloun Marchal och Henrique Furtado P. Vieira

A Mucho Mucho Macho Man Show

Två män i en tvekamp, ansikte mot ansikte, där konfrontationen utvecklas till strupsång och kroppslig poesi. I Bibi Ha Bibi blir machomannen en parodi på sig själv. Allt i en underhållande föreställning som lika gärna kunde varit skapad av Buster Keaton och National Geographic.

Bibi Ha Bibi är en hyperventilerande föreställning som kombinerar ett brett spektrum av manlighet – från övertonsljud till rituell dans och wrestling. Här utforskas ljud och rörelser som stilmässigt kolliderar med varandra: från kampsport till retfull barnslig lek, från brötiga missljud till godnattsånger och från avslappnad andning till bestialiskt skrik. Med lyssnandet, härmningar och utbytet av rörelser som grund glider Bibi Ha Bibis pas de deux från kontrollerat våld till sensualitet.

OM KOREOGRAFERNA

Aloun Marchal (Sverige/Frankrike) är improvisatör, dansare och koreograf. Han har tilldelats danceWEB 2008 och 2012. Han är medskapare till verket Gerro, Minos and him som vann Danse Elargi 2010 och pris vid Stuttgarter Tanz und Teaterpreis festival 2013. Som dansare har han arbetat bland annat med den österrikiska konstnären Doris Uhlich samt med danskompaniet SPINN.

Henrique Furtado P. Vieira (Portugal) är koreograf och dansare, verksam och boende både i Portugal och Frankrike. Han har sin konstnärliga utbildning från flera franska institutioner och har arbetat som scenartist med många internationella konstnärer, däribland den portugisiska koreografen Vera Mantero och den tysk-brittiska konstnären Tino Sehgal.

Bibi Ha Bibi är duons första verk tillsammans.

PRESSCITAT

Det mesta i Bibi Ha Bibi är häpnadsväckande, en hel del riktigt kul.
Lis Hellström Sveningson, GP, Göteborg

“Bibi Ha Bibi tvingar oss skratta instinktivt och uppriktigt eftersom föreställningen sänder oss tillbaka till en inte så logisk eller civiliserad mänsklighet. Den meningslösa, obetydliga eller rent lekfulla naturen i deras handlingar gör dem extremt roliga.”
Gladys Vantrepotte, Le Clou Dans la Planche, Toulouse

“I länken som binder de två männen, och den koppling de bygger upp med publiken, avslöjar Bibi Ha Bibi subtilt det otänkbara. Intimiteten är inte representerad, den uttrycks i fysiska handlingar.”
Lucie Combres, Mouvement – Magazine culturel indisciplinaire, Paris

Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige och med stöd av Kulturrådet