Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Bohuslän Big Band & Danilo Pérez

lördag
25 september 2021
kl 19.00
380 kr 2 tim / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Bohuslän Big Band & Danilo Pérez

Tillsammans med Bohuslän Big Band klär Danilo Pérez sin musik i en ny spännande storbandsskrud. Pérez musik blandar jazz inspirerat av folktoner från Panama med influenser från hans medverkan med i den legendariska Wayne Shorter Quartet.

Sedan tre års ålder har Danilo Pérez spelat musik. Som ung student på Berklee University of Music etablerade han sig snabbt bland de välrenommerade musikerna och spelade med stora namn så som John Hendricks och Terence Blanchard. Inte långt därefter turnerade han med Dizzy Gillespie, Jack De Johnette, Michael Brecker, Joe Lovano, Lee Konitz och många fler.

Danilo Pérez är en sann förespråkare för musikens möjligheter att skapa samhörighet och bygga sociala broar. När han diskuterar musikens helande kraft så pratar den Panamafödde jazzpianisten om att konstnären kan fungera som ett verktyg för att föra mänskligheten i en positiv riktning. Danilo Pérez vill inspirera unga musiker att tro på att de kan ha en god effekt på sina lokala samhällen när de lär sig sitt hantverk och utövar sin musik. Han har fått utnämningen ”UNESCO Artist for peace” och är kulturambassadör för Panama, men är även grundare och konstnärlig ledare för Panama Jazz Festival, såväl som grundare och konstnärlig ledare för ”Berklee Global Jazz Institute” på Bostons Berklee College of Music.

Under 2020 var Danilo Artist in Residence på Vara Konserthus. Tyvärr så fick Danilo, på grund av pandemin, inte möjlighet att genomföra den konsert med Bohuslän Big Band som var planerad på Vara Konserthus. Så detta blir ett efterlängtat besök och en ny chans för dig som vill uppleva när världspianisten Danilo Pérez möter Bohuslän Big Band!

Konserten spelas in av Sveriges Radio P2.