Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

FÅTAL

Bohuslän Big Band

In company with Kathrine Windfeld

söndag
27 september 2020
kl 16.00
320 kr 2 tim / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Bohuslän Big Band

In company with Kathrine Windfeld

Den danska pianisten och kompositören Kathrine Windfeld beskrivs som ett av de mest spännande namnen på den skandinaviska jazzscenen. Som Artist in Residence på Vara Konserthus har hon fått i uppdrag att komponera helt ny musik för Bohuslän Big Band. Resultatet är känslofylld musik som inte lämnar någon oberörd. Här möter hon Bohuslän Big Band – en uttrycksfull och färgstark kombination där tradition möter innovation.

- Musiken jag skriver till Bohuslän Big Band har temperament! Jag vill ge publiken något som verkligen berör hela det mänskliga känsloregistret. Från det sakrala, stillsamma och sorgliga till det expressiva, glädjefyllda och humoristiska, berättar Kathrine Windfeld.

Windfeld startade sitt eget storband, Kathrine Windfeld Big Band, 2014. Bandet har på kort tid blivit ett betydelsefullt inslag i den nordiska jazzen och uppfattas som en av Danmarks bästa och mest förnyande ensembler. Under våren 2020 är hon Artist in Residence vid Vara Konserthus och kommer som residensartist att komponera helt ny musik till Bohuslän Big Band för turné hösten 2020.

De senaste åren har Windfelds mångsidighet som musiker och personliga spelstil tagit Skandinavien med storm. Det har också resulterat i en rad utmärkelser. Med storbandsdebuten “Aircraft” vann hon ”New Artist of the Year” 2016 på Danish Music Awards, med ytterligare nomineringar som ”Årets kompositör” och ”Årets album”.

__

Konserten genomförs, men anpassas utifrån rådande restriktioner

Vi planerar att genomföra detta evenemang till hösten – hurra! Men det kommer att anpassas efter rådande regler och restriktioner. Kapaciteten reduceras och publiken sitter utspridd i salongen. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.

Social distansering i salongen

Denna salsplan är anpassad för social distansering. Vi har spärrat platser så att du och andra gäster sitter utspritt i salongen och maxantalet följer rådande restriktioner. Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, men det kommer att finnas tomma säten och gott om plats till nästa besökare och sällskap.

__