Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Bohuslän Big Band möter Blue Heaven Big Band

Storbandsfrossa

lördag
25 mars 2023
kl 17.00
150 kr 1 tim 45 min / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Bohuslän Big Band möter Blue Heaven Big Band

Storbandsfrossa

Välkommen att frossa i storbandsmusik när Bohuslän Big Band möter Blue Heaven Big Band. Du får uppleva storbandsklassiker från Count Basie, Duke Ellington och Thad Jones tillsammans med nyskrivet material. Det blir ett ös du inte vill missa. Storbandsfrossa, helt enkelt! 

 

Blue Heaven Big Band

Blue Heaven Big Band har sitt ursprung i Lerums kommunala musikskola. Bandet startade under 70-talets början som en del i musikundervisningen och de ensembler som musikskolan hade vid denna tidpunkt. Sedan dess har bandet nått den ena framgången efter den andra. Första turen gick till Umeå och jazzfestivalen 1989 och sedan har det bara fortsatt med flera fina turnéer, bland annat till Prag 2010, 2012 och 2015. Repertoaren sträcker sig allt från Count Basie till Stevie Wonder, från swing till bossa och däremellan kan även en vals eller två dyka upp.  

 

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band har kallats ”A World Class Jazz Orchestra” av självaste Quincy Jones och är idag ett av Sveriges mest välrenommerade storband. Bandet har spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Björn Skifs och Tommy Körberg. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.  

Som en del i Bohuslän Big Bands uppdrag att möta amatörmusiker genomförs en heldag tillsammans med storbandet från Lerum. De möts i workshops, sektionsrepetitioner och repetition med båda banden tillsammans, dagen avslutas med denna sprakande konsert. 

Workshop och konsert sker i samarbete mellan Blue Heaven Big Band och studieförbundet Kulturens. 

Mat och dryck

Barmeny

Ost- och spenatpaj toppad med rökt lax 125 kr
Rostad blomkålssoppa med räkor 115 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räkmacka 155 kr

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.

Pausmeny

Räksmörgås 155 kr
Sivans osttallrik 125 kr
Kvällens kaka 25 kr
Snacks 20 kr
Kaffe / Te 25 kr
Dricka / Loka / Lättöl 30 kr
Rött vin / Vitt vin 18 cl 75 kr
Starköl 33 cl 60 kr


Boka