Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Britt-Marie var här

En varm komedi med Marianne Mörck i alla roller

tisdag
20 september 2022
kl 19.00
375 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Britt-Marie var här

En varm komedi med Marianne Mörck i alla roller

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.

Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman just nu aktuell med kritikerrosade ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” på Helsingborgs Stadsteater samt tidigare succéerna ”Påklädaren” på Dramaten och ”Egenmäktigt förfarande” på Scalateatern i Stockholm.

Medverkande:
Marianne Mörck

Konstnärligt team:
Dramatisering & regi: Eva Dahlman
Textdramaturg: Eva-Maria Dahlin och Lisa Lindén
Scenografi & kostym: Sven Haraldsson
Ljusdesign: Peter Stockhaus
Mask & perukdesign: Ulrika Ritter

”Eva Dahlmans regi och Marianne Mörcks sceniska kraftverk rullar fram över publiken som en stor, varm glädjevåg!” - DN

”Publikkontakt och full kontroll över rytm och komik. Marianne Mörck skulle kunna göra vilken historia som helst fängslande” - SVD