Laddar Evenemang

Cinematic Images

Filmmusik med Minna Weurlander & Deseo String Quartet

söndag
26 november 2023
kl 15.00
295 kr 1 tim 45 min / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Cinematic Images

Filmmusik med Minna Weurlander & Deseo String Quartet

Välkommen in i en filmisk värld när accordeonvirtuosen Minna Weurlander och hennes ensemble Weurlander & Deseo String Quartet spelar klassisk filmmusik av kompositörer så som Philip Glass, Leonard Bernstein och Ennio Morricone. Vi får genom musiken följa med i filmer från 1950- till 2000-talet. Kvällen bjuder på en akustisk konsert med det bästa av instrumentet ackordeon, en typ av dragspel med melodibas. Konserten innehåller bland annat filmmusik från filmerna Twin Peaks, Psycho och On The Waterfront. Ett program med varierat uttryck, virtuositet och en unik klang!  

Minna Weurlander 

Minna Weurlander är en kompositör och ackordeonist med musikaliskt register från klassiskt till teater, opera och film, med bakgrund från den finska ackordeontraditionen. Minna började spela ute i Europa redan i tidig ålder och har under två decennier gett tusentals solokonserter. Likaså konserter med Duo Naranjo-Weurlander, framträtt som solist med orkestrar, stråkkvartetter och med ensembler. 

Hon syns frekvent som ackordeonist, kompositör och som ensembleledare i opera-, teater-, film-, performance- och i moderna dansföreställningar. Hennes tämligen ovanliga repertoar sträcker sig mellan allt från barockmusik till nutida solo- och kammarmusikverk. Listan över musikaliska samarbeten innehåller bland annat Malmö Symfoniorkester och internationella tonsättare som till exempel Philip Glass. 

Weurlander & Deseo String Quartet 

Ensemblen Weurlander & Deseo String Quartet bildades 2016 under ledning av Minna Weurlander med en inriktning mot gränsöverskridande musik och samarbeten från nutida musik, filmmusik och, inte minst, contemporary tango nuevo. 

Ensemblen har tolkat kompositioner av mästrarna Astor Piazzolla och Saúl Cosentino (Piazzollas adept), musik av Kurt Weill och Weurlanders egna verk. Deras första album GLOW släpptes 2020 och fick fantastiskt mottagande både i Sverige och utomlands. ”Musiken går rakt in i hjärteroten och skakar om på ett intensivt härligt vis. Underbart!” skrev tidningen LIRA.  

Program 

Philip Glass – Mishima (1985) 
Leonard Bernstein – On The Waterfront  (1954) 
Fumio Hayasaka – Seven Samurai (1954) 
Bernard Herrmann – Psycho (1960) 
Tan Dun – Hero (2002) 
Ennio Morricone – Malèna (2000) 
Abel Korzeniowski – A single man (2009) 
Angelo Badalamenti – Twin Peaks (1990) 
Ryuihi Sakamoto – The Sheltering Sky (1990) 

Mat och dryck

Barmeny

Ost och spenatpaj, serveras med laxtartar samt ramslöksaioli 125 kr
Ost och spenatpaj, serveras med ramslöksaioli – vegetarisk 125 kr
Rostad blomkålssoppa med lammkorv och ostcrisp 115 kr
Rostad blomkålssoppa med ostcrisp – vegetarisk 115 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räksmörgås 155 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Pausmeny

Räksmörgås 155 kr
Sivans osttallrik 125 kr
Kvällens kaka 25 kr
Snacks 20 kr
Kaffe / Te 25 kr
Dricka/ Loka / Lättöl 30 kr
Rött vin / Vitt vin 18 cl 75 kr
Starköl 33 cl 60 kr


Förboka mat och dryck