Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Dansläger för barn och unga 2022

torsdag
26 maj 2022
kl 10.00
Studion
Åldersgräns: 10-25 år
Arrangör: Vara Konserthus

Dansläger för barn och unga 2022

Gillar du dans och vill utveckla ditt intresse tillsammans med andra? Välkommen till ett dansläger med högt i tak och stor gemenskap för barn och unga under Kristi Himmelfärdshelgen 26-28 maj 2022!

Under våren arrangerar Vara Konserthus med stöd av Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Grevillis Fond det första av flera återkommande läger för ungdomar.

Detta första läger är för deltagare som gillar dans och vill utveckla sitt intresse tillsammans med andra i en inkluderad grupp. Fokus ligger på modern och nutida dans, streetdance, improvisation och scenisk gestaltning. Vi dansar oss igenom tre intensiva dagar och avslutar med en sharing där alla deltagare som vill får möjlighet att visa varandra vad som åstadkommits.

Varje dag på lägret har tre danspass. Ibland med alla deltagare tillsammans, ibland indelade i olika grupper. Deltagarna är medskapare, inte bara mottagare, på lägret och ska ges möjlighet att konstnärligt utforska sitt dansande. Arbetet sker utifrån principen att ta allas utforskande och lärande på allvar oavsett ålder och funktion. Lägret är integrerande där även unga med funktionsvariationer kan delta och erbjuds samma möjligheter som övriga deltagare. På fritiden umgås vi och deltar i olika gemensamma aktiviteter, exempelvis dancejam, film, tipspromenad och sällskapsspel.

När
Lägret pågår från lunchtid på torsdag 26 maj till eftermiddag på lördag 28 maj.

Vem kan delta?
Dansintresserade unga i åldern 10-25 år. Både elever på grundläggande nivå och de som kommit längre i sin dansutveckling.

Mer information och anmälan hittar du här!