Laddar Evenemang
FÅTAL

Drömmen om Folkparken

En musikteater om folkparkernas glansdagar under 50- och 60-talet

onsdag
28 oktober 15.30
ORD. PRIS 205 kr Lilla scenen 1 tim / Ingen paus ARR: Vara Konserthus

Drömmen om Folkparken

En musikteater om folkparkernas glansdagar under 50- och 60-talet

Följ med på parkturné från norr till söder. Möt en tuff brud i täckjacka i Kiruna, en parkvakt från Malmö, paret som följde sin idol under en hel turnésommar, och vad hände egentligen i Finspång när en världsstjärna kom på besök och skapade ett av Sveriges första mediadrev?

Hör besökarnas parkminnen, då man under dansen träffade sin kärlek, diggade till sina idoler, om drömmar, förväntningar och besvikelser.

Den svenska folkparksrörelsen är en unik företeelse i världen, på denna festplats fick besökarna lyssna till lokala förmågor, den svenska artisteliten och världsstjärnor som uppträdde på en enkel scen inför en överväldigad och ibland en helt oförstående publik.

Musiken som framförs är ett urval av schlager, pop och rock’n’roll från en era då orkestrar och artister fick ett nytt sound.  Med artister som Lill-Babs, Owe Thörnqvist, Rock Olga, Povel Ramel, Siw Malmkvist, Ola and the Janglers och Jerry Williams m.fl.

En föreställning om drömmar, musik, humor, skandaler och succé, häng med på parkturné!

Av och med: Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson från Femtinge Teater.

Knkl. kaffe med dopp. Serveras från 14.30.

 

Föreställningen är flyttad från 7 april till 28 okt kl 15.30.

Håll i din biljett – den gäller till det nya datumet! Om du inte har möjlighet att gå det nya datumet kan du återlösa dina biljetter. Kontakta biljettkassan på 0512-315 00 för att återlösa dina biljetter samt vid eventuella biljettfrågor.

Maten
spelar en
viktig roll.