Laddar Evenemang
JUBILEUMSFESTIVAL

Funkisfestivalens vinnare

lördag
7 oktober 2023
kl 11.00
Fri entré, begränsat antal platser 15 min Restaurangscenen
Arrangör: Vara Konserthus

Funkisfestivalens vinnare

Hurra, jubel och fanfar – var med och fira när Vara Konserthus fyller 20 år! Detta evenemang är en del av Jubileumsfestivalen 5-8 oktober 2023. 

Vi firar vinnarna av Funkisfestivalen i Skövde 2021, 2022 och 2023! Det blir glädje, jubel och applåder. Firandet äger rum under festivalens kalas på lördag förmiddag, Johanna Beijbom står som konferencier på restaurangscenen och det är fri entré för att komma in och fira – begränsat antal platser.

Vad är Funkisfestivalen? 

Funkisfestivalen är en sångtävling som anordnas av föreningen Funkisglädje. Funkisglädje är en ideell förening som arbetar med kultur och fritid för personer med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Funkisfestivalen börjar med deltävlingar runt om i landet där varje kommun som är medlem i föreningen Funkisglädje kan vara med och arrangera en tävling. Deltagarna sjunger en cover eller egenskriven låt och en vinnare utses. Vinnaren går vidare till semifinal och har chansen att ta sig till riksfinalen i Stockholm.  

Vinnarna som är på plats

Hanna Lindberg – Funkisfestivalen Skövde 2021. 
Daniel Ousbäck – Funkisfestivalen Skövde och riksfinalen i Stockholm 2022.
Jesper Gunnarsson – Funkisfestivalen Skövde 2023. 

Hela dagen bjuder på Jubileumskalas

Det blir en riktigt festlig förmiddag för alla åldrar där vi firar att konserthuset fyller år. Torget utanför konserthuset fylls av foodtrucks, publikfavoriten Jecko och gycklarna och trollkarlarna Knaster och Knas rör sig band publiken, Aurora bjuder på tyg- och eldshow och magiska musikern Gaeya ger minikonserter i en tipi. 

Läs mer om hela Jubileumskalaset. Fri entré till aktiviteterna utomhus!

Jubileumsfestivalen genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Stenastiftelsen

 

Mat och dryck

Under dagen finns flera foodtrucks utomhus på konserthustorget. Konserthusets restaurang serverar fika. Ingen förbokning.