Laddar Evenemang
JUBILEUMSFESTIVAL

Hannah Felicia

Duett om systerskap av Danskompaniet Spinn

fredag
6 oktober 2023
kl 20.00
100 kr 35 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Rek. från 12 år
Arrangör: Vara Konserthus

Hannah Felicia

Duett om systerskap av Danskompaniet Spinn

Hurra, jubel och fanfar – var med och fira när Vara Konserthus fyller 20 år! Detta evenemang är en del av Jubileumsfestivalen 5-8 oktober 2023. 

Dansarna Felicia Sparrström och Hannah Karlsson möts i en duett som handlar om systerskap och relationen mellan två människor. Längtan efter att bli sedd, accepterad och älskad. Med en effektfull musik och ljusdesign får du som sitter i publiken ta del av en nästan privat värld av rivalitet och konkurrens, men också ömhet och intimitet. Allt signerat av koreograf Lára Stefánsdóttir som vunnit ett flertal priser för sina verk och med musik av isländska kompositören Högni Egilsson. 

Föreställningen Hannah Felicia hade premiär 2020 och har sedan dess gått på turné i Sverige men också spelats på Island, i Norge och i Tyskland och fått fina recensioner och lovord. Nu har du chansen att uppleva föreställningen under Vara Konserthus jubileumsfestival. 
 

Spinn – Sveriges första integrerade danskompani 

Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör! Spinn är Sveriges första integrerade danskompani med plats för alla oavsett funktionsvariation. Kompaniet består av professionella dansare som brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara.  Spinn har sin bas i Göteborg och bildades 2010 av den konstnärliga ledaren Veera Suvalo Grimberg. Danskompaniet har tagit plats på konserthusets scen många gånger tidigare. De är dessutom en av Vara Konserthus Artists in Residence under nästa år.  

Medverkande 

Hannah Karlsson  
Felicia Sparrström 

Koreografen Lára Stefánsdóttir 

Koreografen Lára Stefánsdóttir arbetar ofta med utgångspunkt i dansarens egna förutsättningar. Hon var under flera år konstnärlig ledare och koreograf för Iceland Dance Company och har även vunnit ett flertal priser för sina egna verk.  

Kompositören Högni Egilsson 

Musiken till Hannah Felicia har skapats av isländska kompositören Högni Egilsson. Han har släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes och skapat musik till det interaktiva projektet Project XO för Sadler’s Wells i Storbritannien. 

Konstnärligt team 

Konstnärlig ledare: Veera Suvalo Grimberg 
Koreografi: Lára Stefánsdóttir 
Musik: Högni Egilsson 
Ljuddesign: Þórarinn Guðnason 
Kostym: Charlotte von Weissenberg 
Ljusdesign: Jonathan Fischhaber 
Tekniker: Simmel Åslund 
Produktion: Danskompaniet Spinn och Producentbyrån 

Hannah Felicia har skapats med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborgs stad och svensk-isländska samarbetsfonden. Delar av föreställningen skapades under residens på Kungsbacka Teater genom Rum för Dans Halland. Hannah Felicia hade premiär i oktober 2020. 

Jubileumsfestivalen genomförs med stöd av Stenastiftelsen. 

Stenastiftelsen

 

Mat och dryck

Barmeny

Tomatpaj, serveras med ost och löksallad samt zucchinitzatziki 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Förboka mat och dryck