Laddar Evenemang

Henrik Måwe möter Musica Vitae

På programmet – Chopin, Tarrodi och Suk

lördag
28 november 19.00
ORD. PRIS 420 kr Stora salen Onumrerad sittplats 1 tim 30 min / Paus ARR: Vara Konserthus

Henrik Måwe möter Musica Vitae

På programmet – Chopin, Tarrodi och Suk

I denna konsert får vi höra Henrik Måwe som solist i Chopins andra pianokonsert i version för piano och stråkar, den variant som faktiskt var den som tonsättaren själv oftast spelade. Konserten inleds med Andrea Tarrodis Paradisfåglar, ett stycke hon skrev till Musica Vitae 2008. Tarrodi är idag en av Sveriges mest anlitade tonsättare med ett helt unikt och tilltalande tonspråk. Det tredje verket på repertoaren denna afton är Josef Suks Serenad för stråkar. Suk studerade för Dvořák och blev sedermera också dennes svärson och i hans Serenad, som nog är Suks mest spelade verk idag, hörs tydlig inspiration från Dvořáks välkända Serenad i E-dur.

Kvällens solist – pianisten Henrik Måwe 

Henrik Måwe är en av Sveriges mest intressanta unga pianister och han har de senaste åren varit solist med bland annat Göteborgs Symfoniker, Malmö Symfoniorkester och Sveriges Radios Symfoniorkester. Förra året gjorde han också succé med sin enmansföreställning om Chopin, en konceptföreställning som turnerade runt om i Sverige.

Orkestern Musica Vitae

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar stråkmusikerna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.

Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. Från hösten 2020 är Benjamin Schmid konstnärlig ledare för ensemblen och tillsammans presenterar de okonventionella musikaliska kombinationer och knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, dirigenter och tonsättare världen över. 2017 svarade Musica Vitae för musiken vid Nobelprisbanketten och en av orkesterns och Malin Bromans senaste skivor, Fanny och Felix, fick strålande recensioner och grammisnominerades 2019.

Musica Vitae framträder på små och stora scener i Sverige och utomlands. Internationellt har orkestern välkomnats varmt i bland annat Kina, USA, Grekland, Schweiz, Tyskland och Spanien. 

Program:

Andrea Tarrodi – Paradisfåglar
Josef Suk – Serenad för stråkar Ess-dur
Paus
Frédéric Chopin – Pianokonsert nr 2 f-moll

 

__

Konserthusbesök i Coronatider

Det är viktigt att du får ett tryggt och trevligt konserthusbesök, därför har vi genomfört en rad åtgärder. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.

Maten
spelar en
viktig roll.