Laddar Evenemang
INSTÄLLD

Janoska Ensemble

Janoska Style

onsdag
16 september 19.00
ORD. PRIS 310 kr Sparbanken Blackbox Onumrerad sittplats 2 tim / Paus ARR: Vara Konserthus

Janoska Ensemble

Janoska Style

Evenemanget ställs tyvärr in. Har du köpt biljett? Kontakta biljettkassan på tel. 0512-315 00 så återlöser vi din biljett. 

--

Musikalisk passion. Det sammanfattar själva essensen i ”Janoska Style” med vilken Janoska Ensemble från Slovakien på kort tid har nått stora internationella framgångar. Framgången beror inte bara på att de är virtuoser som fullständigt behärskar sina instrument. Vid varje föreställning bländar de sin publik med kreativ energi och sin musik. De ser det som en utmaning att vid varje konsert inte bara uppfylla, utan även överträffa, publikens förväntningar.

Denna makalösa kvartett består av tre bröder från Bratislava – Ondrej och Roman Janoska på fioler, František Janoska på piano – och deras svåger Julius Darvas på kontrabas. Deras debut-CD sålde guld inom några månader och har den passande titeln "Janoska Style" (Deutsche Grammophon 2016).

Konst sätter inga gränser och musiken från Janoska Ensemble bevisar det på ett anmärkningsvärt sätt. Deras musik både harmoniserar och kontrasterar musik från andra genrer så som jazz, latin och popmusik. Detta resulterar inte bara i en blandning av stilar utan även i en helt ny kreativ syntes som de själva kallar ”Janoska Style”.

Till deras senaste album Revolution (2019) har de arrangerat fyra Beatleshits i ”Janoska Style” som en hyllning till den legendariska gruppen.

- Vi vill inte jämföra oss med Beatles, säger Julius Darvas,  men vad de har uppnått i popmusiken då, är vad vi strävar efter för den klassiska genren idag. På ett sätt vill vi revolutionera klassisk musik, precis som Beatles revolutionerade popmusiken. Vi återupplivar fri improvisation när vi tolkar klassiska verk, något som var givet på barocktiden.

”Janoska Style” är ingen statisk stil utan snarare ett spontant fenomen. Det drivs av de unika arrangemangen, instrumenten i de fyra virtuosernas händer, den förväntan som byggs upp hos konsertpubliken och energin som artisterna får tillbaka av publiken. Att lyssna till Janoska Ensemble är ett oemotståndligt nöje.

Medverkande

Ondrej Janoska, violin
Roman Janoska, violin
František Janoska, piano
Julius Darvas, kontrabas

Maten
spelar en
viktig roll.