Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Mammorna

Teaterföreställning + Eftersamtal med Alexandra Pascalidou

torsdag
25 november 2021
kl 19.00
295 kr 1 tim 30 min + eftersamtal / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Mammorna

Teaterföreställning + Eftersamtal med Alexandra Pascalidou

Ett brännande aktuellt drama om mammor som förlorat sina barn – och kärlek som lever för evigt. Direkt efter föreställningen väntar ett eftersamtal med Alexandra Pascalidou, detta ingår i biljettpriset.

De är sjuksyrror, lärare, butiks- och restaurangpersonal. De är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Och de är mammor som har tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva. Att förlora ett barn. Mammorna handlar om fyra av dessa kvinnor. Om våldet som tog det mest värdefulla ifrån dem, om sorgen, frustrationen och kampen att orka gå vidare. Men mest av allt handlar den om kärleken, den ständigt närvarande, och för evigt levande. 

Föreställningen bygger fritt på journalisten, författaren och programledaren Alexandra Pascalidous hyllade bok med samma namn. För regin står Sunil Munshi som genom åren uppmärksammats för sina drabbande och visuella uppsättningar som rönt stora framgångar på teaterscenen, bland annat "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" på Dramaten, regi för "Melodifestivalen 2018" och de musikaliska monologerna "Hallå! Popmusik, kickar å kläder" med Magnus Uggla och "Lola" med Tommy Körberg. Senast med Klaus Nomi på Kungliga Operan, utvald till Scenkonstbiennalen 2021.

En samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Medverkande: 
Maria Salah
Chatarina Larsson
Gloria Tapia
Lo Kauppi

Av: Alexandra Pascalidou, Sunil Munshi och Lisa Lindén
Regi och scenografi: Sunil Munshi

Eftersamtal

Direkt efter föreställningen ”Mammorna” förflyttar vi oss till Lilla Scenen i restaurangen för ett eftersamtal med Alexandra Pascalidou – författaren till boken "Mammorna". I eftersamtalet kommer hon berätta om bakgrunden och arbetet med hennes senaste dramatiska verk. 1 tim.

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt svensk-grekisk författare, journalist och programledare. Hon har tilldelats utmärkelsen Årets europé och fått Stora Feminist-priset. 2018 fick hon S:t Eriksmedaljen från Stockholms stad för sitt arbete för demokrati, mångfald och rättvisa och Bellmanpriset, bland annat för sin uppväxtskildring Bortom mammas gata som också prisades av Svenska PEN-klubben. Nyligen fick hon också The Global Inspiring Women Worldwide Award 2018. Alexandra har tidigare givit ut böckerna Bortom mammas gata, Frontkick, Korsvägar- röster om förortskultur, Taxi och Kaos på Atlas. Som dramatiker debuterade Alexandra Pascalidou 2017 med Alexandras Odyssé på Göteborgs Stadsteaters stora scen. Mammorna är hennes senaste dramatiska verk, där hon på ett unikt sätt låter mammor som förlorat sina barn komma till tals på scenen.


Alexandra Pascalidou

 

Medlem i Riksteatern?

Denna föreställning går att boka med scenpass, kontakta biljettkassan för bokning.