Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Marit Bergman

fredag
13 november 2020
kl 20.00
475 kr 1 tim / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Marit Bergman

"Ingen vet hur länge det här tillståndet tänker hålla i sig. Jag håller nästan på att glömma bort vem jag är, så jag behöver, på de sätt som nu är möjliga, komma igång med att göra det jag egentligen gör. Alltså: skriva mina låtar, spela dem för människorna. Nu har jag tillverkat ett gäng sånger som vill komma ut på en liten rastningspromenad för att bli verkliga. En sång handlar om bävrar. Den är allvarligt menad men är väldigt svår att sjunga utan att råka skratta, eftersom den handlar om bävrar. Men jag ska göra mitt absolut bästa."
– Marit Bergman

Poplegenden Marit Bergman

Marit Bergman debuterade som soloartist 2002, tog det svenska musiklivet med storm och har sedan dess belönats med såväl Grammisar och P3-guld statyetter och inspirerat en ny generation av kvinnliga artister. Marit Bergman började skriva låtar som tolvåring och spelade som sjuttonåring i bandet Candysuck. Hon beskriver sitt musikaliska ursprung som en blandning mellan Madonna, Sonic Youth, X-Ray Spex, Roberta Flack och Mary J. Blige och alla dessa vida influenser kan höras i Marits låtar. Förutom musikskapandet är Marit skribent och var en av grundarna till Popkollo.

__

Konserthusbesök i Coronatider

Det är viktigt att du får ett tryggt och trevligt konserthusbesök, därför har vi genomfört en rad åtgärder. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.