Laddar Evenemang

Nötknäpparen

med Classical Ukrainian Etoile Ballet

tisdag
19 december 2023
kl 19.30
550-630 kr 2 tim / Paus Stora salen
Åldersgräns: 5 år
Arrangör: Kultur for Folket

Nötknäpparen

med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Nötknäpparen är en vacker saga om unga Clara som somnar och finner nötknäpparens prins, leksakssoldater, snöflingor och sockerplommon-fen vakna till liv. Drömmen är inte bara trevlig, full av godis och snö – plötsligt måste Clara och prinsen slåss mot övervuxna råttor och möss! 

Kompositören Pjotr Tjajkovskij gjorde berättelsen till en av världens mest populära baletter 1892 och idag är det en världsomspännande jultradition att se föreställningen. Kanske har det att göra med att både dans och musik upplevs som universella språk, och oavsett nationalitet eller ålder grips man av berättelsen om en flickas bräckliga dröm och kampen mellan gott och ont där kärleken vinner tillslut. 

Denna version av Nötknäpparen använder klassisk koreografi av Marius Petipa och framförs av Classical Ukrainian Etoile Ballet. De inkluderar professionella balettdansare som har vunnit internationella balettävlingar, People's Artists of Ukraine och solister från både ukrainska, sedan februari 2022, och europeiska scener. Classical Ukrainian Etoile Ballet deltar i turnéer runt världens största scener. 

Turnén i Skandinavien presenteras av den ideella organisationen Kultur For Folket för att stödja ukrainsk balettkonst och artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. 

Mat och dryck

Vinterbuffé 355 kr

Komponera din egen meny genom att välja det som passar din melodi från denna goda trerätters buffé med julens goda smaker. En riktig smaksymfoni! Kaffe på maten ingår.

Förrättsbuffé

Varmrökt lax / Matjessillstårta / Lokala charkprodukter / Julskinka / Delikatesspotatis / Ägghalvor med tångkaviar och dillmajonnäs / Brantevikssill / Senapssill / Cheddarostsill / Ostar / Marmelad / Rödlök / Gräslök / Hovmästarsås / Gräddfil / Senap/ Kex / Brödbuffé

Varmrätt på buffé

Helstekt kalkonbröst med honung och kanelglaze. Serveras med rostad potatis och rotfrukter samt äppelchutney och portersky med öl från Qvänum Mat & Malt.

Dessertbuffé
Pepparkaksmousse med glögginkokta körsbär / Chokladganachetårta med smak av mint / Saffransfudge med vitchoklad och pumpafrön


Barmeny

Ost och grönkålspaj med granatäpplesallad och ädelostdressing 125 kr
Mustig gulaschsoppa toppad med gräddfil 115 kr
Räksmörgås 155 kr
Julsmörgås 135 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Pausmeny

Räksmörgås 155 kr
Sivans osttallrik 125 kr
Kvällens kaka 25 kr
Snacks 25 kr
Kaffe / Te 25 kr
Dricka / Loka / Juice / Lättöl 30 kr
Vitt vin / Rött vin 18 cl 75 kr
Starköl 33 cl 60 kr


Förboka mat och dryck