Laddar Evenemang

Nötknäpparen

Kyiv Grand Ballet

tisdag
19 december 2023
kl 19.30
630 kr 2 tim / Paus Stora salen
Åldersgräns: 5 år
Arrangör: Artform Production och Kultur for Folket

Nötknäpparen

Kyiv Grand Ballet

I december 2023 kommer Kyiv Grand Ballet att presentera en av de mest kända baletterna i världen, Nötknäpparen!  

Medverkar gör solister och ledande artister från Ukrainas nationalopera, teatrar i Ukraina, dansare som uppträder på världens mest kända scener: Grand Opera i Paris, Harpa Concert Hall i Reykjavik, National Opera i Oslo och andra stora hallar, som alltid drar fullt hus.  

Nötknäpparens magiska framförande förknippas ofta med julen. Detta är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som är älskat av många.  

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmanns äventyr. Dumas version förvandlades till en balett 1892 med vacker musik av den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa.  

Sedan dess har Nötknäpparen blivit en av de mest kända baletterna i världen. Ett fascinerande äventyr om lilla Clara, den onda muskungen och den modiga nötknäpparen kommer att tilltala både barn och vuxna. Föreställningen arrangeras årligen på de största teater- och operascenerna i världen.  

Nötknäpparbaletten kommer att vara en underbar present till hela familjen inför jul och kommer att skapa en varm julstämning. 

Turnén arrangeras av produktionsbolaget Artform Production i samarbete med den norska ideella organisationen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och bevara ukrainsk klassisk balettkonst. En del av de medel som samlas in på turnén kommer att gå till artisterna i Kyiv Grand Ballet. 

 

Mat och dryck

Vinterbuffé 355 kr

Komponera din egen meny genom att välja det som passar din melodi från denna goda trerätters buffé med julens goda smaker. En riktig smaksymfoni! Kaffe på maten ingår.

Förrättsbuffé

Varmrökt lax / Matjessillstårta / Lokala charkprodukter / Julskinka / Delikatesspotatis / Ägghalvor med tångkaviar och dillmajonnäs / Brantevikssill / Senapssill / Cheddarostsill / Ostar / Marmelad / Rödlök / Gräslök / Hovmästarsås / Gräddfil / Senap/ Kex / Brödbuffé

Varmrätt på buffé

Helstekt kalkonbröst med honung och kanelglaze. Serveras med rostad potatis och rotfrukter samt äppelchutney och portersky med öl från Qvänum Mat & Malt.

Dessertbuffé
Pepparkaksmousse med glögginkokta körsbär / Chokladganachetårta med smak av mint / Saffransfudge med vitchoklad och pumpafrön


Barmeny

Ost och grönkålspaj med granatäpplesallad och ädelostdressing 125 kr
Mustig gulaschsoppa toppad med gräddfil 115 kr
Räksmörgås 155 kr
Julsmörgås 135 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka med råvaror från lokala producenter 135 kr

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Pausmeny

Räksmörgås 155 kr
Sivans osttallrik 125 kr
Kvällens kaka 25 kr
Snacks 25 kr
Kaffe / Te 25 kr
Dricka / Loka / Juice / Lättöl 30 kr
Vitt vin / Rött vin 18 cl 75 kr
Starköl 33 cl 60 kr


Förboka mat och dryck