Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Rytma – The Show

Avslutningsshow för dans- och musiklägret Rytma

lördag
20 maj 2023
kl 14.00
50 kr ca 1 tim / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus

Rytma – The Show

Avslutningsshow för dans- och musiklägret Rytma

Välkommen till avslutningsshowen för dans- och musiklägret Rytma! Deltagarna på lägret dansar och spelar sig igenom tre intensiva dagar och bjuder sedan in till en show för att visa vad de lärt sig. Det blir dans till livemusik av ungdomsstorbandet Next Generation Big Band.  

Dans- och musiklägret Rytma 

Rytma är ett dans- och musikläger som anordnas av Vara Konserthus tillsammans med kulturorganisationen Språng och med stöd av Sparbanken Skaraborg. Det är ett integrerat läger för barn och unga i åldrarna 10–25 år där alla oavsett funktionsvariation kan delta och utvecklas i sin takt. Lägret anordnades för första gången 2022 och i år utökas det med livemusik av ungdomsstorbandet Next Generation Big Band och avslutsshowen Rytma – The Show. 

Next Generation Big Band – Sveriges vassaste ungdomsstorband  

Next Generation Big Band är Vara Konserthus egna ungdomsstorband. I bandet möts spelsugna ungdomar upp till 23 års ålder från hela Västra Götalandsregionen för att spela storband tillsammans. De är duktiga, unga musiker och ambitionsnivån är hög – 2018, 2019, 2022 och 2023 vann bandet SM för ungdomsstorband vid Blue House Youth Jazz Festival i Stockholms Konserthus. 

Medverkande  

Deltagare från dans- och musiklägret Rytma  
Next Generation Big Band 

Mat och dryck

Fika kan köpas på plats i restaurangen – öppnar kl. 13.00.