Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

The extended clarinet

Musik, magi och teknologi i unik konsert

onsdag
4 mars 2020
kl 19.30
275 kr 1 tim 45 min / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

The extended clarinet

Musik, magi och teknologi i unik konsert

Magnus Holmander är en klarinettist utan like, magiker och ibland även dansare. När han tar med sig svensk-kinesiska stjärnpianisten David Huang bjuds det på något utöver det vanliga. Missa inte denna spännande konsert där musik möter magi och teknologi.

”The extended clarinet”  bygger på ett forskningsprojekt där Robert Ek har undersökt hur man med hjälp av sensorer kan känna av musikers rörelser och förstärka musikupplevelsen genom ytterligare en dimension, ”Music in Motion”. Detta har Magnus Holmander, klarinettist, anammat och tillsammans med den ypperlige pianisten David Huang byggt ett program med nyskriven kammarmusik. Man kombinerar alltså modern teknologi med musik, magi och rörelse. Visst låter det spännande!

Och spännande tonsättare har man också lierat sig med, däribland Ylva Fred och Benjamin Staern. Förnyelse och gränsöverskridande känns idag lockande i många sammanhang och Magnus och David har redan fått gehör nere i Europa och har en stor turné på gång, där de kommer att spela på så prestigefyllda scener som Musikverein i Wien, Philharmonie de Paris, Elbphilharmonie Hamburg och Barbican i London. Och vad passar då bättre än att pussla in ett framträdande i Vara Konserthus?

Magnus Holmander och David Huang – nytänkande kammarmusiker

Magnus Holmander har nyligen utsetts till en av sex ”Rising Stars” av the European Concert Hall Organisation (ECHO), vilket innebär en rad engagemang runt om i Europa. Han har tidigare också turnerat med sin gamle klarinettlärare Martin Fröst, både som klarinettist, dansare och trollkarl. 2017 vann han, tillsammans med accordeonisten Irina Seroytuk, den stora kammarmusiktävlingen ”Ung&Lovande” och sedan dess turnerar de ofta tillsammans.

David Huang, född i Kina men sedan länge bosatt i Sverige, har också en imponerande meritlista. Bland annat vann han Solistpriset 2014 och var Sveriges Radio P2s Artist in Residence 2014-16, en befattning han nu också har i Vara Konserthus.

Kammarmusik kan ibland uppfattas som lite stel och opersonlig av ännu inte invigda. Men glöm det! Förvänta dig i stället, Med dessa två musiker och ”Music in Motion”, en omtumlande upplevelse där alla sinnen stimuleras.

Konserten är särskilt utvald till vårens utbud av vår Artist in Residence David Huang för att presentera nyskapande kammarmusik på högsta nivå.