Laddar Evenemang
FÅTAL

The Wishing Well

En sångcykel av och med Mariam The Believer

tisdag
1 december 19.00
ORD. PRIS 225 kr Sparbanken Blackbox Onumrerad sittplats 1 tim / Ingen paus ARR: Vara Konserthus

The Wishing Well

En sångcykel av och med Mariam The Believer

Den djupa källan och våra mörka tankar.
Den virvlande pärlan och skummande drömmar.
Guldmynten på botten av ålens mage.
Sötvatten möter saltvatten.
Dina önskningar i cirklar; vattenytans vibrationer.
Vad längtar du efter?

The Wishing Well – en sångcykel och konsertföreställning

The Wishing Well är ett nyskrivet röstverk av Mariam The Believer, ett poetiskt och musikaliskt tillstånd som utforskar vår mörkaste längtan och djupaste önskan. Som i tidigare musik skapad av Wallentin finns även här ett reflekterande kring vad mod och frihet är, och i hennes sångtexter är hjärtat ständigt närvarande – en muskel som pumpar blod – samtidigt som hon närmar sig det abstrakta och spirituella i kroppen och i naturen. The Wishing Well är en omslutande musikföreställning där vi vävs in i en visuell värld av ljus, video och rörelser som berättar om en ål i en mörk brunn, skimrande ytor, svarta hål och svävande guldmynt, en saltvattenpärla i en tyst inlandssjö och om att våga hoppas och sen släppa taget om allt. 

Konserten framförs av Mariam The Believer tillsammans med Wallentin Vokalensemble och musiker.

Om Mariam Wallentin

Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta, eftertänksamhet och behandlar personliga ämnen lika gärna som allmänmänskliga. Hon är som en Alice Coltrane för vår tid. Själslighet möter musik som får oss att känna och tänka. Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; Mariam är halva Wildbirds and Peacedrums och en av de kreativa krafterna i storbandsjazzexplosionen Fire! Orchestra. Hon har bland annat jobbat med band som Deerhof och Konono no 1, med körer, stråk-ensembler, symfoniorkestrar och varit med i en experimentell opera av Ben Frost. Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musik startade Wallentin Mariam The Believer, för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Mariam Wallentin är en artist och konstnär som vågar och som berör.

Lyssna in Mariam The Believer på Spotify

Artister
Mariam Wallentin - Sång
Sofia Jernberg - Sång
Lindha Kallerdahl - Sång
Katinka Fogh Vindelev - Sång
Cæcilie Trier - Sång
Andreas Werliin - Slagverk
Tomas Hallonsten - Keyboards/synthar

Scen, ljud och ljus
Josefin Hinders - Scenograf
Daniel Rejmer - Ljud design
Karl Svensson - Ljus design
Virpi Pakhinen - Koreografiöga
 
Produktion
Emelie Bergbohm - VD Bohm Bohm Room
Ewik Rodell - Producent Bohm Bohm Room
 

En samproduktion av Vara Konserthus, Mariam Wallentin och Bohm Bohm Room med stöd av Musikverket och Kulturrådet. Föreställningen tas fram inom ramen för Vara konserthus Artist in Residence-verksamhet.

 

______

The Wishing Well med Mariam The Believer flyttas från 25 april till den 1 december

Håll i din biljett – den kommer att gälla det nya datumet. Kan du inte gå det nya datumet så återlöser vi din biljett, kontakta biljettkassan på 0512-315 00. 

Maten
spelar en
viktig roll.