Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Up & Coming

Morgondagens jazzstjärnor möter Bohuslän Big Band

fredag
21 januari 2022
kl 19.30
235 kr 2 tim / Paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus

Up & Coming

Morgondagens jazzstjärnor möter Bohuslän Big Band

Up & Coming Jazz Talents är ett projekt där Bohuslän Big Band möter unga, vassa jazzmusiker. Tillsammans spelar de musik som talangerna väljer. Projektet startades 2013 och återkommer varje år. Mötet mellan bandet och de unga musikerna skapar nya musikaliska utbyten och även möjligheter till framtida samarbete. Flera av de unga musiker som Bohuslän Big Band spelat med tidigare i projektet har antingen återkommit som gästartister eller vikarier i storbandet.

Årets line-up:

Stina Andersdotter – bas
Stina är elbasist, kontrabasist, kompositör och sångerska med utgångspunkt i Malmö. Med en förkärlek för groove, sångbara melodier och berättande texter hämtar hon inspiration från flera genrer, men det är i jazzen hon har sin hemmahamn. Förutom projektet i eget namn kan man höra Stina i flera konstellationer. Några av dem är Öresund Triplettes, Jazzkollektivet, Andersdotter/Karlsson Sextett och Sallyswag.

Friden Tolke – saxofon
Friden Tolke kommer ursprungligen från Östergötland och utbildad vid Lunnevads folkhögskola, Fridhems Folkhögskola samt vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han har i sin roll som frilansande musiker medverkat i en mängd olika sammanhang och scener som saxofonist och orkesterledare.

Agnes Persson – gitarr
Agnes spelar med Trondheimsbaserade Starlight Big Band, Swingkollektiv och Micaela Gustafsson samt sin egna kvartett. Hon har fått utmärkelser från Albin Hagströms minnesfond och Stim och studerar just nu vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Anton Jonsson – trummor
Anton är en dynamisk, dramatisk och lyhörd trumslagare från Kungsfors utanför Sandviken. Sedan 2013 bor han i Göteborg och är verksam inom jazz och improvisationsmusik. Han har studerat på Bollnäs och Fridhems Folkhögskola, samt Högskolan för Scen och Musik Improvisation i Göteborg. Förutom egna kvartetter, kvintetter och soloframträdanden har han spelat med Tristan Honsinger, Anders Jormin, Axel Dörner, Lisa Ullén, Rudi Mahall, Matti Ollikainen och Tommy Kotter för att nämna några.

Simon Jonsson – hammondorgel
Simon spelar i huvudsak jazz i olika konstellationer, bland annat med Organic Organ Trio men har också gjort konserter med musiker som Ulf Bandgren, Eric Liftig med flera. Han har studerat vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.