Laddar Evenemang
MAX 50

Vägus

Planeterna - en musikalisk resa genom solsystemet

söndag
27 september 18.00
ORD. PRIS 120 kr Stora salen 2 tim / Paus ARR: Vara Konserthus

Vägus

Planeterna - en musikalisk resa genom solsystemet

Västra Götalands Ungdomssymfoniker, Vägus, är kända som Sveriges roligaste symfoniorkester. När de i första akten, Heja Sverige, tar sig an svensk orkestermusik blir det såväl med glimten i örat som i ögat. Med en blandning av musik och teater, fakta och humor blir Heja Sverige en bra upptakt till fortsättningen – Gustav Holsts mästerverk Planeterna. Med sina sju satser bjuder denna publikfavorit på vackra melodier, gungande rytmer, mörk dramatik och ljuv mystik. Holst skapade en förtrollande klangvärld, som i början av 1900-talet var helt ny för sin tid, och som lämnat många spår efter sig, framförallt i nutida filmmusik.

Klassiskt kan vara alldeles oemotståndligt och hur coolt som helst. Samtidigt. Västra Götalands Ungdomssymfoniker är inte bara mycket imponerande musiker utan behärskar också konsten att spela klassiskt på ett sätt som inte lämnar någon utanför. Sedan starten år 2000 har Vägus spelat många klassiska verk och nykomponerade beställningsverk. Ett 80-tal unga musiker skapar oförglömliga konserter, eftertraktade av både arrangörer och publik. Dirigent Simon Phipps gör allt för att plocka fram det bästa hos orkestern. Konsertprogrammen varierar från år till år, men har den höga nivån gemensamt. Musikerna i orkestern är mellan 14 och 20 år gamla. 2020 firar Västra Götalands Ungdomssymfoniker 20-årsjubileum och blir samtidigt en del av Göteborgs Symfoniker AB.

__

Konserten genomförs, men anpassas utifrån rådande restriktioner

Vi planerar att genomföra detta evenemang till hösten – hurra! Men det kommer att anpassas efter rådande regler och restriktioner. Kapaciteten reduceras och publiken sitter utspridd i salongen. Här kan du läsa mer om de åtgärder som görs för att du ska få ett tryggt besök hos oss.

Social distansering i salongen

Denna salsplan är anpassad för social distansering. Vi har spärrat platser så att du och andra gäster sitter utspritt i salongen och maxantalet följer rådande restriktioner. Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, men det kommer att finnas tomma säten och gott om plats till nästa besökare och sällskap.

__

Maten
spelar en
viktig roll.