Konserthusbesök i Coronatider

Det är viktigt att du ska ha ett tryggt och trevligt besök hos oss. Här hittar du information om ditt konserthusbesök i Corona-tider.

 

Uppdaterat 2 juli 2021

Det är viktigt att du får ett tryggt och trevligt besök på konserthuset.  För att du som publik ska känna dig säker har vi infört flera nya rutiner och anpassat verksamheten. Vi har också infört tillfälliga avbokningregler som gör det lättare för dig att avboka din biljett. Du kan läsa mer om detta här nedan.

Hur många får sitta i publiken?

Verksamheten anpassas utifrån rådande regler och restriktioner.

Det är viktigt att du som gäst, artister och våra medarbetare ska känna sig trygga. Givetvis följer vi samhällsutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer noga.

Hur ska jag veta vad som gäller?

Information om vad som gäller kommer att mailas till dig som köpt biljett inför ditt besök.

Vi följer Folkhälsomyndighetens, Regeringens och Länsstyrelsens rekommendationer och anpassar våra salonger för din och vår trygghet. På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar. Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten 

Hur bokar jag biljetter?

Du kan som vanligt boka biljetter online på hemsidan eller genom att kontakta biljettkassan. 

Bokar du biljetter till en föreställning med onumrerade platser kommer du och ditt sällskap att bli placerade på plats.

Har du bokat biljett med numrerad sittplats kan det hända att du och ditt sällskap blir placerade på andra platser när ni kommer till konserthuset. Allt för att öka säkerheten och möjligheten att hålla avstånd till andra gäster.   

Vad har ni gjort för att jag ska få ett säkert konsertbesök?

Insläpp och utsläpp genomförs med avstånd mellan varje sällskap. 

Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, och det finns tomma stolar och gott om plats till nästa gäst. Går du själv har din plats avstånd till nästa sällskap. 

För att undvika trängsel vid toaletter, garderob, restaurang, foajé och biljettkassa har vi tydliga anvisningar som gör det enklare för dig att hålla avstånd till andra gäster. 

I biljettkassan och baren har vi satt upp plexiglasskydd. 

Biljettkassan i foajén har endast öppet två timmar innan föreställning. Övrig tid är du varmt välkommen att ringa till oss! 

Handsprit finns tillgängligt i foajén och vi har utökat våra städrutiner. 

I de fall då restaurangen har öppet har vi tallriksservering och placerar alla sällskap med gott om utrymme till andra besökare. Alla pausbokningar får ett eget bord att sitta vid med gott om avstånd till andra gäster. 

Du som köpt biljett får inför ditt besök ett mail med mer detaljerad information kring hur besöket ska gå till.  

Vad kan jag som gäst göra?
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid milda symptom. Stanna även hemma om någon i ditt hushåll har bekräftad Covid-19.
  • Tänk på att hålla avståndet och följa de markeringar som finns i huset. 
  • Tvätta händerna! Precis som vanligt finns det tvål och vatten på toaletterna, plus att vi ställt ut handsprit runt om i huset. 
  • Ring eller maila oss istället för att besöka biljettkassan i huset. Vi hjälper dig gärna med frågor kring biljetter, presentkort och återköp över telefon på tel. 0512-315 00 eller biljetter@varakonserthus.se. 
Återköp vid inställt eller flyttat evenemang på grund av Corona

Om ett evenemang flyttas till nytt datum eller ställs in återköper vi din biljett och du får pengarna tillbaka. Vi följer med andra ord Allmänna reklamationsnämndens vägledande beslut i ärenden där evenemang har ställts in pga. coronaviruset och covid-19 (2020-06-15).

Det som kan variera är hur länge du har möjlighet att göra återköp:

  • Evenemang som arrangeras av en extern arrangör
    Om den externa arrangören satt ett sista datum för återköp så gäller detta datum. Denna information får du som kund via mail, sms eller telefonsamtal. Finns det inget datum satt så kan återköp ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum. Om du som kund undrar vad som gäller för just den föreställning du har biljett till kan du kontakta biljettkassan, på tel. 0512-315 00. I enstaka fall erbjuder inte extern arrangör återköp.
  • Evenemang där Vara Konserthus står som arrangör
    Vi återlöser din biljett vid flyttat eller inställt evenemang. Återköp kan ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum.

Tillfälliga köpevillkor under Coronapandemin

Avbokning och återköp vid evenemang som genomförs som planerat

Flexibla bokningsregler – avboka fram till 48 timmar innan föreställning

För att du ska känna dig trygg med att boka biljetter i dessa osäkra tider kommer vi under en period att tillämpa mer flexibla bokningsregler. Dessa regler innebär att du kan avboka dina biljetter fram till 48 timmar innan föreställningsstart, även utan läkarintyg. Detta för att du lätt ska kunna stanna hemma om du känner av lättare förkylningssymptom eller om du känner dig orolig.

Precis som vid ordinarie bokningsregler kan du fram till föreställningsstart återköpa dina biljetter mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

Hur länge gäller dessa tillfälliga bokningsregler?

Dessa tillfälliga bokningsregler gäller så länge det finns restriktioner mot offentliga tillställningar som påverkar konserthusets verksamhet. När restriktionerna lättar återgår vi till ordinarie bokningsregler.

Vilka föreställningar gäller dessa tillfälliga bokningsregler?

Vi kan endast erbjuda dessa bokningsregler för evenemang där Vara Konserthus står som arrangör. För övriga evenemang gäller som vanligt att biljetterna kan återköpas mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

 

Inställda och flyttade evenemang

På grund av Corona och hela den baletten så har många evenemang flyttats eller ställts in. Har du köpt biljett kommer vi kontakta dig via mail, sms och i vissa fall telefon. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på tel. 0512-315 00.

Ring oss! Vi svarar på dina frågor om biljetter och återköp.

Du når biljettkassan på tel. 0512-315 00. Vill du hellre maila kan du göra det på biljetter@varakonserthus.se.