Konserthusbesök i Coronatider

Det är viktigt att du ska ha ett tryggt och trevligt besök hos oss. Här hittar du information om ditt konserthusbesök i Corona-tider.

 

Uppdaterat 16 november 2020

Konserthuset stänger tillfälligt för offentliga evenemang.

I och med de nya restriktionerna som begränsar antalet deltagare på offentliga evenemang ytterligare så kommer konserthuset att stänga tillfälligt. Har du köpt biljett kommer vi att kontakta dig inom kort med mer information på mail och sms, samt i vissa fall telefon.

Ta hand om varandra, så ses vi snart igen!

Återköp vid inställt eller flyttat evenemang på grund av Corona

Om ett evenemang flyttas till nytt datum eller ställs in återköper vi din biljett och du får pengarna tillbaka. Vi följer med andra ord Allmänna reklamationsnämndens vägledande beslut i ärenden där evenemang har ställts in pga. coronaviruset och covid-19 (2020-06-15).

Det som kan variera är hur länge du har möjlighet att göra återköp:

  • Evenemang som arrangeras av en extern arrangör
    Om den externa arrangören satt ett sista datum för återköp så gäller detta datum. Denna information får du som kund via mail, sms eller telefonsamtal. Finns det inget datum satt så kan återköp ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum. Om du som kund undrar vad som gäller för just den föreställning du har biljett till kan du kontakta biljettkassan, på tel. 0512-315 00.
  • Evenemang där Vara Konserthus står som arrangör
    Vi återlöser din biljett vid flyttat eller inställt evenemang. Återköp kan ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum.

Tillfälliga köpevillkor under Coronapandemin

Avbokning och återköp vid evenemang som genomförs som planerat

Flexibla bokningsregler – avboka fram till 48 timmar innan föreställning

För att du ska känna dig trygg med att boka biljetter i dessa osäkra tider kommer vi under en period att tillämpa mer flexibla bokningsregler. Dessa regler innebär att du kan avboka dina biljetter fram till 48 timmar innan föreställningsstart, även utan läkarintyg. Detta för att du lätt ska kunna stanna hemma om du känner av lättare förkylningssymptom eller om du känner dig orolig.

Precis som vid ordinarie bokningsregler kan du fram till föreställningsstart återköpa dina biljetter mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

Hur länge gäller dessa tillfälliga bokningsregler?

Dessa tillfälliga bokningsregler gäller så länge det finns restriktioner mot offentliga tillställningar som påverkar konserthusets verksamhet. När restriktionerna lättar återgår vi till ordinarie bokningsregler.

Vilka föreställningar gäller dessa tillfälliga bokningsregler?

Vi kan endast erbjuda dessa bokningsregler för evenemang där Vara Konserthus står som arrangör. För övriga evenemang gäller som vanligt att biljetterna kan återköpas mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

 

Inställda och flyttade evenemang

På grund av Corona och hela den baletten så har många evenemang flyttats eller ställts in. Har du köpt biljett kommer vi kontakta dig via mail, sms och i vissa fall telefon. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på tel. 0512-315 00.

Ring oss! Vi svarar på dina frågor om biljetter och återköp.

Du når biljettkassan på tel. 0512-315 00. Vill du hellre maila kan du göra det på biljetter@varakonserthus.se.