Vi gör oss redo för comeback.

Konserthuset öppnar till hösten. Men för en begränsad publik. Här hittar du information om ditt konserthusbesök i Corona-tider.

 

Uppdaterat 23 juni 2020

Den här våren blev inte som vi tänkt oss och oj, vad vi har saknat att ha dig i huset! Sorlet innan dörrarna öppnas, händer som klappar i takt (och otakt för den delen), stående ovationer och ljudet av röster som sjunger med i favoritlåten.

Men nu gör vi oss redo för en comeback. Snart kommer du kunna uppleva teater, dans och musik live på våra scener. Om allt går som planerat så öppnas dörrarna till konserthuset i september.

Hur många får sitta i publiken?

I dagsläget vet vi inte hur många som får sitta i publiken. Vi förbereder att öppna upp och anpassa verksamheten utifrån rådande regler och restriktioner. Det vi räknar med är att det kommer att bli med en reducerad kapacitet och att publiken sitter utspritt i salongen. Mer information om detta kommer i augusti.

Eftersom vi ännu inte vet hur många som får sitta i publiken, och att det kan ändras under hösten, så arbetar vi så flexibelt som möjligt och förbereder olika scenarier. Till en början anpassar vi föreställningarna som inträffar tidigt på säsongen. Det är viktigt att du som gäst, artister och våra medarbetare ska känna sig trygga. Givetvis följer vi samhällsutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer noga.

Hur ska jag veta vad som gäller?

När vi vet hur många vi får välkomna in i salongen kommer vi att gå ut med tydlig information till dig som ska besöka oss. Allt för att du ska få ett trevligt och säkert besök. Detta kommer att ske med start i augusti och informationen kommer finnas här på hemsidan samt mailas till dig som köpt biljett.

Du kommer kunna läsa mer om:

  • Vilka föreställningar som du kan se på våra scener i höst.
  • Hur många biljetter som släpps till de olika föreställningarna.
  • Hur våra salonger, foajé och restaurang anpassas för social distansering.
  • Regler för biljettköp, avbokning och återköp.

 

Återköp vid inställt eller flyttat evenemang på grund av Corona

Om ett evenemang flyttas till nytt datum eller ställs in återköper vi din biljett och du får pengarna tillbaka. Vi följer med andra ord Allmänna reklamationsnämndens vägledande beslut i ärenden där evenemang har ställts in pga. coronaviruset och covid-19 (2020-06-15).

Det som kan variera är hur länge du har möjlighet att göra återköp:

  • Evenemang som arrangeras av en extern arrangör
    Om den externa arrangören satt ett sista datum för återköp så gäller detta datum. Finns det inget datum satt så kan återköp ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum.
  • Evenemang där Vara Konserthus står som arrangör
    Vi återlöser din biljett vid flyttat eller inställt evenemang. Återköp kan ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum.

Tillfälliga köpevillkor under Coronapandemin

Avbokning och återköp vid evenemang som genomförs som planerat

Flexibla bokningsregler – avboka fram till 48 timmar innan föreställning

För att du ska känna dig trygg med att boka biljetter i dessa osäkra tider kommer vi under en period att tillämpa mer flexibla bokningsregler. Dessa regler innebär att du kan avboka dina biljetter fram till 48 timmar innan föreställningsstart, även utan läkarintyg. Detta för att du lätt ska kunna stanna hemma om du känner av lättare förkylningssymptom eller om du känner dig orolig.

Precis som vid ordinarie bokningsregler kan du fram till föreställningsstart återköpa dina biljetter mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

Hur länge gäller dessa tillfälliga bokningsregler?

Dessa tillfälliga bokningsregler gäller så länge det finns restriktioner mot offentliga tillställningar som påverkar konserthusets verksamhet. När restriktionerna lättar återgår vi till ordinarie bokningsregler.

Vilka föreställningar gäller dessa tillfälliga bokningsregler?

Vi kan endast erbjuda dessa bokningsregler för evenemang där Vara Konserthus står som arrangör. För övriga evenemang gäller som vanligt att biljetterna kan återköpas mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

föreställningssidan för varje evenemang kan du se om de tillfälliga bokningsreglerna gäller.

 

Information om höstens evenemang

Vissa evenemang genomförs med begränsad publik, andra flyttas eller ställs in. Har du köpt biljett kommer vi kontakta dig via mail, sms och i vissa fall telefon. Vad som gäller för respektive föreställning ser du på evenemangssidan.

Står det inget om det evenemang du ska gå på? Håll ut! Vi uppdaterar informationen efter hand.

Ring oss! Vi svarar på dina frågor om biljetter och återköp.

Du når biljettkassan på tel. 0512-315 00. Vill du hellre maila kan du göra det på biljetter@varakonserthus.se.

Regler och restriktioner gällande offentliga tillställningar

Regeringen beslutade den 11 mars 2020 om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som begränsade antalet deltagare vid evenemang till 500 personer. Den 27 mars tog regeringen ett beslut om en ändring i förordningen, beslutet gäller från 29 mars och begränsningen innebär ett maxantal på 50 deltagare. Du kan läsa mer om riktlinjer för begränsningarna på Polisens hemsida. 

Regeringen kommer att löpande pröva behovet av förordningen och den upphävs när förbudet inte längre behövs. Läs gärna mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.