Konserthusbesök i Coronatider

Vi är redo för comeback. Här hittar du information om ditt konserthusbesök i Corona-tider.

 

Uppdaterat 28 september 2020

Oj, vad vi har saknat att ha dig i huset! Sorlet innan dörrarna öppnas, händer som klappar i takt (och otakt för den delen), stående ovationer och ljudet av röster som sjunger med i favoritlåten.

Nu är vi redo för en comeback. I höst kommer du kunna uppleva teater, dans och musik live på våra scener. 

Hur många får sitta i publiken?

Vi öppnar upp och anpassar verksamheten utifrån rådande regler och restriktioner. Det vi räknar med är att det kommer att bli med en reducerad kapacitet och att publiken sitter utspritt i salongen.

Hur många som får sitta i publiken kan ändras under hösten. Vi arbetar så flexibelt som möjligt och förbereder olika scenarier. Till en början anpassar vi föreställningarna som inträffar tidigt på säsongen.

Det är viktigt att du som gäst, artister och våra medarbetare ska känna sig trygga. Givetvis följer vi samhällsutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer noga.

Hur ska jag veta vad som gäller?

Information om vad som gäller kommer att finnas här på hemsidan samt mailas till dig som köpt biljett. Vad som gäller för den föreställning du ska se kan du läsa om på respektive evenemangssida.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och anpassar våra salonger för din och vår trygghet. På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar. Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten 

Hur bokar jag biljetter?

Du kan som vanligt boka biljetter online på hemsidan eller genom att kontakta biljettkassan. 

När du bokar biljetter online kommer du enbart att kunna boka platser i salen med avstånd till andra sällskap. Systemet kommer att föreslå platser och spärrar automatiskt ett visst antal platser till nästa sällskap. 

När du och ditt sällskap kommer till konserthuset kan det hända att ni blir placerade på andra platser. Allt för att öka säkerheten och möjligheten att hålla avstånd till andra gäster.   

Bokar du biljetter till en föreställning med onumrerade platser kommer du och ditt sällskap att bli placerade på plats.

Vad har ni gjort för att jag ska få ett säkert konsertbesök?

Insläpp och utsläpp genomförs med avstånd mellan varje sällskap. 

Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, och det finns tomma stolar och gott om plats till nästa gäst. Går du själv har din plats avstånd till nästa sällskap. 

För att undvika trängsel vid toaletter, garderob, restaurang, foajé och biljettkassa har vi tydliga anvisningar som gör det enklare för dig att hålla avstånd till andra gäster. 

I biljettkassan och baren har vi satt upp plexiglasskydd. 

Biljettkassan i foajén har endast öppet två timmar innan föreställning. Övrig tid är du varmt välkommen att ringa till oss! 

Handsprit finns tillgängligt i foajén och vi har utökat våra städrutiner. 

I restaurangen har vi tallriksservering och placerar alla sällskap med gott om utrymme till andra besökare. Alla pausbokningar får ett eget bord att sitta vid med gott om avstånd till andra gäster. 

Du som köpt biljett får inför ditt besök ett mail med mer detaljerad information kring hur besöket ska gå till.  

Vad kan jag som gäst göra?

Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid milda symptom. 

Tänk på att hålla avståndet och följa de markeringar som finns i huset. 

Tvätta händerna! Precis som vanligt finns det tvål och vatten på toaletterna, plus att vi ställt ut handsprit runt om i huset. 

Ring eller maila oss istället för att besöka biljettkassan i huset. Vi hjälper dig gärna med frågor kring biljetter, presentkort och återköp över telefon på tel. 0512-315 00 eller biljetter@varakonserthus.se. 

Boka biljett och kom hit! Vi längtar så efter dig och att erbjuda scenkonst på våra scener igen. 

Återköp vid inställt eller flyttat evenemang på grund av Corona

Om ett evenemang flyttas till nytt datum eller ställs in återköper vi din biljett och du får pengarna tillbaka. Vi följer med andra ord Allmänna reklamationsnämndens vägledande beslut i ärenden där evenemang har ställts in pga. coronaviruset och covid-19 (2020-06-15).

Det som kan variera är hur länge du har möjlighet att göra återköp:

  • Evenemang som arrangeras av en extern arrangör
    Om den externa arrangören satt ett sista datum för återköp så gäller detta datum. Denna information får du som kund via mail, sms eller telefonsamtal. Finns det inget datum satt så kan återköp ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum. Om du som kund undrar vad som gäller för just den föreställning du har biljett till kan du kontakta biljettkassan, på tel. 0512-315 00. 
  • Evenemang där Vara Konserthus står som arrangör
    Vi återlöser din biljett vid flyttat eller inställt evenemang. Återköp kan ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum.

Tillfälliga köpevillkor under Coronapandemin

Avbokning och återköp vid evenemang som genomförs som planerat

Flexibla bokningsregler – avboka fram till 48 timmar innan föreställning

För att du ska känna dig trygg med att boka biljetter i dessa osäkra tider kommer vi under en period att tillämpa mer flexibla bokningsregler. Dessa regler innebär att du kan avboka dina biljetter fram till 48 timmar innan föreställningsstart, även utan läkarintyg. Detta för att du lätt ska kunna stanna hemma om du känner av lättare förkylningssymptom eller om du känner dig orolig.

Precis som vid ordinarie bokningsregler kan du fram till föreställningsstart återköpa dina biljetter mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

Hur länge gäller dessa tillfälliga bokningsregler?

Dessa tillfälliga bokningsregler gäller så länge det finns restriktioner mot offentliga tillställningar som påverkar konserthusets verksamhet. När restriktionerna lättar återgår vi till ordinarie bokningsregler.

Vilka föreställningar gäller dessa tillfälliga bokningsregler?

Vi kan endast erbjuda dessa bokningsregler för evenemang där Vara Konserthus står som arrangör. För övriga evenemang gäller som vanligt att biljetterna kan återköpas mot uppvisande av giltigt läkarintyg.

föreställningssidan för varje evenemang kan du se om de tillfälliga bokningsreglerna gäller.

 

Inställda och flyttade evenemang

På grund av Corona och hela den baletten så har många evenemang flyttats eller ställts in. Har du köpt biljett kommer vi kontakta dig via mail, sms och i vissa fall telefon. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på tel. 0512-315 00.

Ring oss! Vi svarar på dina frågor om biljetter och återköp.

Du når biljettkassan på tel. 0512-315 00. Vill du hellre maila kan du göra det på biljetter@varakonserthus.se.

Regler och restriktioner gällande offentliga tillställningar

Regeringen beslutade den 11 mars 2020 om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som begränsade antalet deltagare vid evenemang till 500 personer. Den 27 mars tog regeringen ett beslut om en ändring i förordningen, beslutet gäller från 29 mars och begränsningen innebär ett maxantal på 50 deltagare. Du kan läsa mer om riktlinjer för begränsningarna på Polisens hemsida. 

Regeringen kommer att löpande pröva behovet av förordningen och den upphävs när förbudet inte längre behövs. Läs gärna mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.