Information angående coronaviruset

Här hittar du uppdaterad information kring hur coronaviruset påverkar konserthusets verksamhet och kommande föreställningar.

 

Regeringen beslutade den 11 mars om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som begränsade antalet deltagare vid evenemang till 500 personer. Den 27 mars tog regeringen ett beslut om en ändring i förordningen, beslutet gäller från 29 mars och begränsningen innebär ett maxantal på 50 deltagare. Du kan läsa mer om riktlinjer för begränsningarna på Polisens hemsida. 

Regeringen kommer att löpande pröva behovet av förordningen och den upphävs när förbudet inte längre behövs. Läs gärna mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Hur påverkar detta evenemang på konserthuset?

Flera av de kommande evenemangen här på konserthuset flyttas fram eller ställs in, uppdaterad information för varje evenemang hittar du längre ner på sidan. Har du köpt biljett till något av de flyttade eller inställda evenemangen så kommer vi att kontakta dig. 

Besluten kring föreställningarna tas löpande och i samråd med produktionsbolagen som står bakom de olika föreställningarna. Så fort vi har någon ny information så lägger vi ut det på denna sida. Skulle myndigheternas bedömning ändras har vi beredskap för att agera utifrån nya direktiv.

Vad händer om ett evenemang ställs in eller flyttas?

I de fall som evenemang ställs in eller flyttas så kommer vi att kontakta dig som köpt biljett för mer information.

Hur kontaktar ni mig angående flyttad eller inställd föreställning?

Vi kontaktar dig i första hand via e-post, men i vissa fall även via sms och telefonsamtal. Tänk på att informationen går till den person som gjort biljettköpet. Har en vän till dig köpt din biljett så är det den personen som får information. Har du bokat biljett via en gruppresa så ber vi dig kontakta gruppresearrangören. Vi lägger även ut informationen här på hemsidan.

Hur länge gäller beslutet?

Beslutet gäller tillsvidare. Skulle myndigheternas bedömning ändras har vi beredskap för att agera utifrån nya direktiv. Vi kommer då att kommunicera detta via denna sida och ta kontakt med berörda kunder.

Får jag återlösa mina biljetter?

I de fall föreställningar ställs in eller flyttas fram så kommer vi att kontakta berörda biljettköpare med mer information. Möjligheten till att få biljetter återlösta skiljer sig beroende på om det är Vara Konserthus eller ett externt produktionsbolag som står som arrangör.

  • På evenemang där Vara Konserthus står som arrangör erbjuds återköp vid flyttat eller inställt evenemang.
  • Då det är ett externt produktionsbolag som står som arrangör är det produktionsbolaget som beslutar om biljetter ska återlösas eller ej vid ett inställt eller flyttat evenemang.

Om föreställningen genomförs som planerat gäller ordinarie biljettregler.

Tänk på att stanna hemma om du känner dig sjuk, även om du bara har milda symtom. Var rädda om varandra!

 

Information om evenemang

Alla evenemang till och med den 13 april kommer att flyttas fram eller ställas in. Vi jobbar på att få ut information om alla specifika evenemang så fort som möjligt. Vi jobbar även vidare med de föreställningar som återstår under våren.

 

Thank you for the music 14 mars kl 19.30

Konserten flyttas till 21 april 19.30, 2021. Biljettköpare kontaktas via mail och sms samt i vissa fall telefon.

Köpta biljetter gäller till det nya datumet och arrangören (MT Live) erbjuder inga återköp. Frågor gällande biljetter hänvisas till arrangören MT Live.

Nordman 18 mars kl 19.30

Konserten flyttas till 29 september kl 19.30. Köpt biljett gäller till det nya datumet. Berörda biljettköpare kontaktas via mail samt i vissa fall sms eller telefon. Köpta biljetter gäller till det nya datumet och arrangören (HitNöje) erbjuder inga återköp. Frågor gällande biljetter hänvisas till arrangören HitNöje.

Smith & Thell 19 mars kl 19.30

Konserten flyttas till 22 september kl 19.30. Köpt biljett gäller till det nya datumet. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms.

Eric Gadd 20 mars kl 18.30

Konserten kommer att flyttas till 9 oktober. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Om du inte kan gå det nya datumet så återlöser vi din biljett.

Swedish Music Wonder 21 mars kl 14.30

Konserten kommer att flyttas till den 13 september kl 14.30. Berörda biljettköpare kontaktas via mail samt i vissa fall sms eller telefon. Köpta biljetter gäller till det nya datumet och arrangören (Pamala Produktion) erbjuder inga återköp. Frågor gällande biljetter hänvisas till arrangören Pamala Produktion.

Swedish Music Wonder 21 mars kl 19.30

Konserten kommer att flyttas till den 13 september kl 19.30. Berörda biljettköpare kontaktas via mail samt i vissa fall sms eller telefon. Köpta biljetter gäller till det nya datumet och arrangören (Pamala Produktion) erbjuder inga återköp. Frågor gällande biljetter hänvisas till arrangören Pamala Produktion.

Samuel Ljungblahd 22 mars kl 19.30

Konserten kommer att flyttas till den 4 september. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och i vissa fall sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Återköp erbjuds fram till den 22 april.

Pubkväll med SPF/PRO 25 mars kl 18.00

Evenemanget kommer att flyttas till den 4 november. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Återköp erbjuds fram till den 25 april.

Maria Lundqvist 26 mars kl 19.30

Föreställningen kommer att flyttas till den 6 september. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och i vissa fall sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet och arrangören (Audere Vivere) erbjuder inga återköp. Frågor gällande biljetter hänvisas till arrangören.

Molly Sandén 28 mars kl 19.30

Konserten flyttas till den 10 september. Berörda biljettköpare har kontaktats via mail. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Återköp erbjuds fram till den 28 april.

Man får väl ställa upp 28 mars kl 19.00

Föreställningen ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 28 april.

Bröderna Norberg 29 mars kl 18.00

Föreställningen flyttas till 7 februari 2021. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms samt i vissa fall telefon.

Köpta biljetter gäller till det nya datumet och arrangören (Jarowskij Management) erbjuder inga återköp. Frågor gällande biljetter hänvisas till arrangören Jarowskij Management.

En timme natt 1 april kl 19.30

Konserten ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms, samt i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 1 maj.

Värmländsk Voodoo 2 april kl 19.00

Konserten flyttas till 23 september. Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Håll i biljetten, den gäller till det nya datumet. Kan du inte då så återlöser vi din biljett fram till 2 maj. Du kan också välja att byta datum och gå på samma föreställning den 25 september, kontakta i så fall biljettkassan. 

Matteuspassionen 3 april kl 19.00

Konserten ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 3 maj.

Tommy Körberg och Bohuslän Big Band 4 april

Konserten flyttas till 28 augusti kl 19.30 (observera tiden). Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Håll i biljetten, den gäller till det nya datumet. Kan du inte då så återlöser vi din biljett fram till 3 april.

Tommy Körberg och Bohuslän Big Band 5 april

Konserten flyttas till 29 augusti kl 18.00. Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Håll i biljetten, den gäller till det nya datumet. Kan du inte då så återlöser vi din biljett fram till 3 april.

Drömmen om folkparken 7 april

Föreställningarna kl 12.30 och 15.30 kommer att flyttas till den 28 oktober. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms samt i vissa fall telefon. Köpta biljetter gäller till det nya datumet med samma tid. Återköp erbjuds fram till den 8 maj.

Drömmen om folkparken 8 april

Föreställningarna kl 12.30 och 15.30 kommer att flyttas till den 23 november. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms samt i vissa fall telefon. Köpta biljetter gäller till det nya datumet med samma tid. Återköp erbjuds fram till den 8 maj.

En afton med Elvis vänner och originalmusiker 14 april kl 19.30

Konserten kommer att flyttas till den 1 september. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och i vissa fall sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet och arrangören (Deelen Consult) erbjuder inga återköp. Frågor gällande biljetter hänvisas till arrangören.

A Tribute to Dire Straits 15 april kl 19.30

Konserten flyttas till 8 oktober kl 19.30. Köpt biljett gäller till det nya datumet. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms.

Relationsteorin 16 april kl 19.00

Föreställningen flyttas till den 18 november. Berörda biljettköpare kontaktas via sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Återköp erbjuds fram till den 16 maj.

Orphei Drängar 17 april kl 19.30

Konserten ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 17 maj.

Sissela Kyle 19 april kl 16.00 och 19.00

Föreställningen flyttas till den 4 oktober. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet.

Open your heart – and dance like a child again 21 april kl 19.00

Föreställningen flyttas till den 8 december. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Återköp erbjuds fram till 21 maj.

Klara Zimmergren 22 april kl 19.30

Föreställningen flyttas till den 16 september. Berörda biljettköpare har kontaktats via mail. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Återköp erbjuds fram till den 22 maj.

Thomas Di Leva 23 april kl 19.00

Konserten kommer att flyttas till den 1 oktober kl 19.00. Berörda biljettköpare kontaktas via mail samt i vissa fall sms eller telefon.

The Wishing Well 25 april kl 19.00

Konserten kommer att flyttas. Nytt datum meddelas senare. Berörda biljettköpare kontaktas via mail samt i vissa fall sms eller telefon.

Göteborgs Symfoniker 25 april kl 19.00

Konserten ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms eller i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 25 maj.

Sven Ingvars 26 april kl 17.00

Konserten flyttas till den 24 september kl 19.30 (observera tiden). Håll i biljetten, den gäller till det nya datumet. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms samt i vissa fall telefon.

Stolthet och fördom 28 april kl 19.00

Konserten ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 28 maj

Hannah Svensson Group 29 april kl 19.00

Konserten ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms eller i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 29 maj.

Solala 2 maj kl 19.30

Konserten flyttas till 31 oktober. Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Håll i biljetten, den gäller till det nya datumet. Givetvis återlöser vi din biljett om du inte kan gå det nya datumet. Du kan också välja att flytta över din biljett till konserten 11 oktober, kontakta i så fall biljettkassan. Köpt biljett återlöses senast 2 juni.

Dansband Deluxe 6 maj kl 19.00

Föreställningen flyttas till den 11 november kl 19.00. Håll i biljetten, den gäller till det nya datumet. Berörda biljettköpare kontaktas via mail samt sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet och arrangören (Thomas Deutgen AB) erbjuder inga återköp. Frågor kring biljetter och återköp hänvisas till arrangören på info@thomasdeutgen.se

GöteborgsOperan 7 maj kl 19.00

Konserten ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms eller i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 7 juni.

She’s got the look 16 maj kl 20.00

Konserten flyttas till 30 oktober kl 20.00. Berörda biljettköpare kontaktas via mail eller sms och i vissa fall telefon. Håll i biljetten, den gäller till det nya datumet. Kan du inte då så återlöser vi din biljett fram till 12 juni.

Magnus Betnér 24 maj kl 19.00

Föreställningen flyttas till den 25 november kl 19.00. Håll i biljetten, den gäller till det nya datumet. Berörda biljettköpare kontaktas via mail samt sms.

Duo Naranjo-Weulander 28 maj kl 19.00

Konserten ställs in. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms eller i vissa fall telefon. Köpt biljett återlöses senast 12 juni.

Isaac & The Soul Company 23 okt kl 20.00

Konserten kommer att flyttas till den 20 februari 2021. Berörda biljettköpare kontaktas via mail och sms. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Återköp erbjuds fram till den 26 april.

Information om kommande konserter uppdateras löpande.

Uppdaterat den 3 april kl 13.58.

 

Ändrade öppettider biljettkassa 17 mars-13 april

Just nu har vi endast telefonöppet i biljettkassan. Varmt välkommen att ringa oss på tel. 0512-315 00, vardagar 13.00-18.00. Givetvis har vi alltid öppet på webben!