11 maj, 2022

Biljettsläpp av höstens repertoar!

Nu presenterar vi en ny säsong med föreställningar som vidgar vyer och känns i magen! Idag klockan 13.00 släpps biljetterna till bland annat höstens teater, dans, jazz, familjeföreställningar och klassiska konserter.

– Det är ett spännande och fullspäckat program till hösten och jag uppmuntrar vår publik att gå och se något som de kanske inte vanligtvis brukar se, säger produktionschef Sara Törn.

Klassisk musik i höst

2 september inleder Göran Fröst och Jacob Kellermans En timme natt höstens klassiska program. Föreställningen utspelar sig i totalt mörker och publiken får en timme kammarmusikaliskt befriande fantasi att sjunka in i. Göteborgs Symfoniker återvänder till oss två gånger under hösten. Först med en cellokonsert och senare, i slutet av november med en konsert med musik av Berlioz och Sibelius.
Två Flyglar möter Artist in Residence David Huang pianisten Carl Bagge. Med varsin flygel improviserar de fram jazz och klassiskt tillsammans. En annan höjdpunkt under hösten blir när en av världens främsta soloslagverkare, Evelyn Glennie, kommer med Kvinnoorkestern för en konsert med musik av enbart kvinnliga tonsättare. 

Dans, multiverk och varieté

I oktober har Art of Spectra premiär för multiverket In your head som tagits fram under deras tid som Artists in Residence hos oss. Föreställningen sker i Sparbanken Blackbox och publiken rör sig runt i lokalen och möter nya världar. I november spelas Transplantation, en livsbejakande varieté med Charlotte Engelkes och Sofia Södergård som är inspirerad av den förstnämndas benmärgstransplantation där hon behövde släppa in en annan människas stamceller i kroppen för att bli pånyttfödd. 

Jazziga toner och Bohuslän Big Band

Jazzhösten startar 18 september med trombonisten Karin Hammar och hennes Fab 4 som förstärkts med både munspelsvirtuosen Olivier Ker Ourio och stråkkvartetten The Fab Stringz. En unik konstellation som spelar både lekfullt och svängigt. 
I vår organisation ingår ensemblen Bohuslän Big Band. De har fullt upp under hösten med flera större produktioner tillsammans med de Artists in Residence som de samarbetar med. 8 oktober gästas de av den aktade dirigenten och arrangören Vince Mendoza som tillsammans med storbandet och Nils Landgren med flera framför nordiska jazzklassiker. I slutet av samma månad är det premiär för föreställningen de gör ned Lina Nyberg som skrivit ny musik för bandet men som också innehåller äldre material från Linas karriär. I november ger de sig tillsammans med den amerikanske pianisten och kompositören John Beasley på jazzfusionbandet Weather Reports musik.

Humor, mörker och nygammalt bland höstens teater

Teaterhösten bjuder bland annat Ondskan, baserad på Jan Guillious bok med samma namn, med Oskar Sternulf i en enmansföreställning. En annan bok som blir till scenkonst är Britt-Marie var här som skrevs av Fredrik Backman. Marianne Mörck spelar här alla roller i en föreställning som är både varm och hoppfull. Dessutom spelas bland annat en av Lars Noréns sista pjäser, Solitaire och i november kommer Hoota till Sparbanken Blackbox. En gripande pjäs med en av arabvärldens främsta skådespelare. Föreställningen framförs på arabiska men är textad på svenska. Samtliga teaterföreställningar arrangeras i samarbete med Vara Riksteaterförening.

Dagar för hela familjen

För barnen blir det självklart Familjelördagar även i höst. Bland annat återkommer favoriterna Jecko & Jessie och bandet LongKalsong. I december får vi fint besök från Frankrike när Les Rois Vagabonds kommer och ger föreställningen Concerto for two clowns med musik, akrobatik och clowneri, rekommenderad för barn från 6 år.

Under hösten återvänder också flera akter, bland annat Sveriges rockabillydrottning Eva Eastwood. Det blir även en hyllningskonsert till The Beatles när internationellt erkända tributebandet Pepperland gästar huset och Tensta Gospel Choir ger publiken soul och gospel. 

– Vi är väldigt nöjda med höstens utbud. Det släpps dessutom hela tiden nya föreställningar så det bästa är att hålla koll på hemsidan så ingenting missas. Mina egna tips är Evelyn Glennie med Kvinnoorkestern eller Transplantation, säger produktionschef Sara Törn.

Höstens program fylls på hela tiden, och sedan tidigare har det varit klart att artister som Moonica Mac, Newkid och Sanna Nielsen kommer till oss i höst. Håll dig helt uppdaterad via vår evenemangssida.