12 april, 2021

Konserthuset öppnar i liten skala

Vara Konserthus har varit stängt för publik sedan i november 2020, men nu öppnar vi upp för en liten publik till några utvalda föreställningar innan sommaren.

De föreställningar som planeras att genomföras är två teaterföreställningar för små barn – Vilda Bebin & Mamman 24 april och Musen & Äpplet 8 maj samt dansföreställningen Hannah Felicia / What if 4 maj där Danskompaniet Spinn och Klima Dance & Sumie delar scenen.

– Vi är väldigt glada över att kunna ta emot publik i huset igen, även om det är i en mycket mindre skala än vad vi är vana vid, säger Sara Törn, produktionschef på Vara Konserthus.

Föreställningarna kommer att genomföras med åtta personer i publiken och spelas i Stora salen och Sparbanken Blackbox som vanligtvis kan ta flera hundra gäster.

– Det är viktigt att du som sitter i publiken får ett tryggt och trevligt besök på konserthuset. Vi har under året utarbetat bra rutiner för att ta emot besökare på ett säkert sätt, berättar Sara Törn.

Publiken kommer att placeras med gott om utrymme till nästa sällskap och till artisterna på scenen. I lokalerna finns handsprit och det kommer även finnas munskydd för de gäster som önskar.

– Det kommer bli en annorlunda upplevelse för de som tar chansen att se dessa föreställningar i och med att det är en sådan liten publik. Men efter detta märkliga år tror vi att det är viktigt för både publik och utövande artister att få mötas igen. Vi har ett uppdrag att presentera scenkonst för barn och dans på våra scener – även om det givetvis först och främst måste ske på ett smittsäkert sätt, menar Sara Törn.

Läs mer om ditt konserthusbesök i Coronatider >

Dockteater där Vilda Bebin tittar upp ur en grön låda.

Barnteatern Vilda Bebin & Mamman visas 24 april.

Vilda Bebin & Mamman – Teater för de minsta (fr. 2 år)

24 april kl 11.00
24 april kl 12.30
Publik: 8 personer per föreställning
Scen: Stora salen
Boka biljetter till Vilda Bebin & Mamman > 

Hannah Felicia / What if – Delad kväll med Danskompaniet Spinn och Klima Dance & Sumie

4 maj kl 18.00
4 maj kl 20.00
Publik: 8 personer per föreställning
Scen: Sparbanken Blackbox
Boka biljetter till Hannah Felicia / What if >

Musen & Äpplet – Ett lustfyllt teateräventyr för de minsta (fr. 2 år)

8 maj kl 11.00
8 maj kl 12.30
Publik: 8 personer per föreställning
Scen: Sparbanken Blackbox
Boka biljetter till Musen & Äpplet >

 

En delad kväll med Klima Dance och danskompaniet Spinn 4 maj.