Bohuslän Big Band 

Vad har egentligen ett konserthus i Vara gemensamt med ett storband i Bohuslän? Mer än du förmodligen kan ana. Vara Konserthus och Bohuslän Big Band är nämligen en oskiljaktig duo och som haft ett samspel ända sedan 2004, då bandet blev en del av konserthusets verksamhet.

Det var en gång en militärorkester…

Det som från början var en militärorkester i Bohuslän, är idag en jazzorkester i världsklass med koppling till Vara. De repeterar i Mölndal men spelar över hela världen och är kända för samarbeten som tänjer på gränserna.

Genom åren har bandet spelat med jazzgiganter som Gregory Porter, Carla Bley, Joe Lovano, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren. Det har också blivit en hel del pompösa samarbeten och spektakulära produktioner med storheter som Jill Johnson, Samuel Ljungblahd, Kristin Amparo och Solala.

Bohuslän Big Band räds inte heller av att ta sig an den allra tuffaste publiken – barn och unga. På repertoaren har bandet bland annat en mycket uppskattad jazzparad som spelats över 60 gånger. Vid det här laget har de skapat musikglädje och rörelser, i allt ifrån spritt i benen till spontandans, på de flesta av Västra Götalandsregionens skolor.

Vill du veta mer?

Läs mer och köp biljetter till aktuella produktioner på bohuslanbigband.com.