Ett hus för alla

Scenupplevelser som ger gåshud, fjärilar i magen, tår i ögat eller resulterar i ett gapskratt ska vara tillgängliga för alla människor oavsett funktionsförmåga. Vi arbetar därför aktivt för att skapa bättre upplevelser och så långt det är möjligt ta bort de barriärer som försvårar.

Tillgänglighet

Du hittar detaljerad information om tillgänglighet i Tillgänglighetsdatabasen.

Tillgänglighetsdatabasen

Särskilda platser för rullstolsburna finns i alla våra scenrum. Dessa platser bokas via Vara Konserthus gäst- och biljettservice på tel. 0512-31500. När du väl kommer till oss så fråga bara våra publikvärdar så assisterar de dig till din plats. Ledsagare går gratis men måste också boka sin plats. Om du saknar ledsagare finns det publikvärdar på plats.

Tillgänglighetsanpassad toalett med nödlarm finns i foajén.

Brant trappa till övre foajé och balkong. Hiss finns till övre foajé, ej till balkong. Den är belägen ca 50 meter från övre foajé.

Hörslinga finns i Stora salen, Sparbanken Blackbox och Lilla salen.

Vid garderoben finns en hjärtstartare. Utbildad personal finns om ett hjärtstillestånd skulle inträffa.

Rullstol finns att låna på plats men ingen lyftanordning eller glidplatta.

Gällande allergier så är konserthuset en nötfri zon, vilket innebär att det råder förbud mot nötter, mandel och sesamfrön. Restaurangen följer de krav som gäller vid mathantering för specialkost och allergier. Vid städ används oparfymerade städpreparat.

Ledarhund är tillåten i foajé, del av restaurang och i alla passager. Övriga päls- och husdjur är ej tillåtna i våra lokaler.

Teckentolk kan bokas vid behov. Några av våra föreställningar syntolkas, kontakta biljett- och publikservice på tel 0512-315 00 för mer information.