Biljetter, rabatter och köpevillkor

 

Här kan du köpa biljetter och presentkort till konserthuset:

 • På vår hemsida, givetvis!
 • Vara Konserthus biljettkassa, tel. 0512-315 00
 • Next Skövde/Skövde Turistcenter tel. 0500-44 66 88

Konserthuset är kontantfritt – detta gäller betalning i biljettkassa, garderob och restaurang.

Hur köper jag biljetter och presentkort?

Biljettköp online

Köp biljett via varakonserthus.se. Biljetten skickas till dig via e-post. Du kan sedan skriva ut biljetten eller visa upp den i din mobiltelefon.

Biljettköp via biljettkassan

Du kan köpa biljett via biljettkassan, det gör du lättast genom att ringa oss på tel. 0512-315 00 eller besöka biljettkassan i konserthusets foajé. Här ser du biljettkassans öppettider.

Köp av presentkort

Presentkort köper du online eller via konserthusets biljettkassa. Ladda med valfri summa och ge bort till nära och kära!

Hämta ut reservation

Har du reserverat biljett via konserthusets biljettkassa ska den hämtas ut inom en vecka från bokningsdatum, efter det förfaller reservationen och bokningen försvinner.

I vår biljettkassa kan du betala på följande sätt:

 • Betalkort
 • Swish
 • Faktura (avgift 30 kr).

Från och med 1 september 2020 är konserthuset kontantfritt.

Se upp för oseriösa återförsäljare!

Tänk på att alltid köpa dina biljetter av seriösa återförsäljare. Biljetter till konserthusets evenemang dyker med jämna mellanrum upp på olika för- medlingssidor, och ofta till ett betydligt dyrare pris. Detta är inget vi står bakom. Vill du vara på den säkra sidan så ska du köpa biljetter till konserthusets evenemang via vår biljettkassa, webbplats eller biljettombudet Next Skövde.

Rabatter och erbjudanden

Barn- och ungdomsrabatt (t.o.m. 25 år) – 50%

Är du barn eller ungdom (t.o.m. 25 år) kan du ta del av vår ungdomsrabatt, vilket innebär halva priset på de föreställningar där Vara Konserthus står som arrangör. Vissa undantag finns, exempelvis gäller rabatten ej på familjeföreställningar. För att ta del av barn- och ungdomsrabatten måste man kunna visa upp giltig legitimation om det efterfrågas.

Grupprabatt – 10%

Ju fler desto bättre! Grupper får 10 % rabatt på ordinarie pris. Gäller vid bokning av 15 biljetter eller fler till samma föreställning och till de föreställningar där Vara Konserthus står som arrangör.

K26 – gratis klassisk musik för unga

Alla ungdomar till och med 26 år har möjlighet att gå på konserthusets klassiska konserter helt gratis. Dessa platser finns i första hand på begränsad sikt på balkong, men i vissa fall även på parkett och balkong med god sikt. Erbjudandet gäller ett begränsat antal och i mån av plats. K26-biljetter bokas via Vara Konserthus biljett- och publikservice på tel. 0512-315 00.

Erbjudande

Erbjudanden från Vara Konserthus gäller endast vid nya bokningar, i mån av plats och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Återköp, flyttade och inställda event

Har du köpt biljett men kan inte gå på evenemanget?

Köpt biljett återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg.

Till slutsålda föreställningar kan vi hjälpa dig att hitta någon som vill köpa din biljett, kontakta biljett- och publikservice på tel. 0512-315 00 så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Har evenemanget ställts in eller flyttats?

Tyvärr ställs vissa föreställningar in, flyttas eller ändras, många gånger på grund av omständigheter vi ej kan råda över.

 • Evenemang som arrangeras av en extern arrangör
  Om den externa arrangören satt ett sista datum för återköp så gäller detta datum. Finns det inget datum satt så kan återköp ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum. Observera att vissa arrangörer inte erbjuder återköp.
 • Evenemang där Vara Konserthus står som arrangör
  Vi återlöser din biljett vid flyttat eller inställt evenemang. Återköp kan ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum.

Kontakta biljett- och publikservice på tel. 0512-315 00 för mer information.

Ordinarie köpevillkor

Allmänt

Tix.se levererar endast biljettsystem till Vara Konserthus och kan ej svara på frågor kring enskilda evenemang eller själva köpet. Alla frågor riktas direkt till Vara Konserthus på 0512-315 00 eller info@varakonserthus.se. Köpeavtalet är underkastat rättsreglerna i svensk lagstiftning.

Avtalet är bindande för båda parter först när Vara Konserthus har registrerat och mottagit betalning. Vara Konserthus och Tix.se får lov att kommunicera digitalt med biljettköparen via e-post, SMS samt push-notiser.

Biljetten

Biljetten ger dig tillgång till det evenemang som biljetten avser så länge streckkoden är giltig och läsbar.

Biljetter eller produkter som annullerats är inte giltiga.

Biljetten får ej kopieras eller på annat sätt användas fler gånger än en.

Biljetten får överlåtas till annan person om det ej tydligt framgår på hemsidan och/eller biljetten att den är personlig.

Biljetten är en värdehandling. Legitimering krävs för att ersätta förlorad biljett. Har PDF-biljett valts kan biljetten skrivas ut igen från kvittosidan.

Biljetter får inte användas i kommersiellt syfte eller erbjudas i tävlingar utan skriftligt medgivande från Vara Konserthus och/eller eventuell extern arrangör.

Den plats som anges på biljetten är den som gäller.

Rätt till biljett med rabatterat pris (t. e. x. pensionär, barn, student, etc.) ska kunna styrkas före inträde till evenemanget beviljas.

Vara Konserthus har rätt att annullera biljetter om dessa försäljnings- och leveransvillkor ej följs.

Betalning

All kommunikation mellan kund och Vara Konserthus sker i krypterad form. Kortinformation skickas direkt till kortleverantören och sparas inte av Vara Konserthus.

Återköp

Köpt biljett kan inte återlösas eller bytas mot annan biljett. Observera att biljett som betalas direkt vid bokningstillfället betraktas som köpt.

Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

Inställt evenemang

Du ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. Ett evenemang anses vara inställt om evenemanget inte alls genomförs. Ändringar i repertoaren, ändrat datum, delvis genomfört evenemang och liknande utgör inte ett inställt evenemang. I händelse av inställt eller flyttat evenemang hänvisas du att kontakta Vara Konserthus som ansvarar för frågor om återlösen av biljetter.

Förbehåll

Vara Konserthus förbehåller sig för eventuella fel gällande priser och slutsålda evenemang. Vara Konserthus förbehåller sig rätten att ändra platstilldelningen inom samma priskategori samt att flytta bokningen till annan kategori mot att eventuell prisskillnad betalas ut till kunden. Vara Konserthus förbehåller sig rätten att annullera utfärdade biljetter mot återbetalning av biljettens pris samt avgifter.

Sekretess, säkerhet & personuppgifter

I samband med din beställning godkänner du att Vara Konserthus och Tix.se lagrar och använder dina uppgifter. Det gör vi för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vara Konserthus och Tix.se kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du på begäran, en gång per år, rätt att få del av den information vi har registrerat om dig.

Reklamation

Alla former av reklamation som rör evenemanget ska riktas direkt till Vara Konserthus.

Tillämplig lag

Svensk lag tillämpas på dessa försäljnings- och leveransvillkor.

Kontaktinformation

Vara Konserthus AB
Org nr: 556872-7704.
Adress: Allégatan 49, 534 31 Vara
Telefon: 0512-315 00
E-post: info@varakonserthus.se

Se upp för oseriösa återförsäljare!

Tänk på att alltid köpa dina biljetter av seriösa återförsäljare. Biljetter till konserthusets evenemang dyker med jämna mellanrum upp på olika förmedlingssidor, och ofta till ett betydligt dyrare pris. Detta är inget vi står bakom. Vill du vara på den säkra sidan så ska du köpa biljetter till konserthusets evenemang via vår biljettkassa eller www.varakonserthus.se.

Ta dig hit

Hitta hit

Det är lätt att hitta till konserthuset, följ bara skyltarna från de stora infartsvägarna.

Besöksadress: Vara Konserthus, Allégatan 49, 534 31 VARA

Parkering

Det finns gott om parkeringar nära konserthuset, de är dessutom gratis.
Följ skyltningen på plats så kommer det gå hur bra som helst!

Det finns två tillgänglighetsanpassade parkeringar framför konserthuset, dessa är placerade ca 40 m från huvudentrén. Givetvis går det bra att köra upp på entrétorget och släppa av vid dörrarna om det skulle behövas.

Kommer du med ett helt busslast? Bussparkering finns längs Allégatan.

Kollektivtrafik och tåg

Närmaste busshållplats är Vårdcentralen. Använd gärna Västtrafiks reseplanerare för att planera din resa. Tågstationen ligger cirka 10-15 min promenad från konserthuset.

På plats i huset

När ska jag vara på plats?

Är du tidsoptimist eller kanske tidspessimist? Oavsett är du välkommen till oss! Ett hett tips från vår sida är att vara på plats minst 30 minuter innan föreställningsstart. Då hinner du hänga in jackan i garderoben, spana in vilka andra som är här och hitta din plats i salongen. Gillar du att ta det piano kan du komma hit ännu tidigare och ta något gott i restaurangen. Insläpp är vanligtvis 20 min innan föreställningsstart.

Garderob

Ytterkläder är en bra grej, men passar inte inomhus. Häng in jackan, kappan eller rocken i garderoben.

Avgift 20 kr.
Betala via Swish eller med kort.

Vår garderob bemannas av lokala föreningar genom Lions. När du betalar din garderobsavgift ger du samtidigt en gåva till det lokala föreningslivet. Bra grej!

Får jag fotografera?

All fotografering och inspelning under pågående föreställning är generellt sett förbjuden, om inget annat anges i samband med föreställningen. Vill ni ta en enstaka bild med mobilkamera för det privata fotoalbumet är det okej att göra detta i applådtacket. Det är viktigt att inte störa någon annan, tänk exempelvis på att inte använda blixt. Passa på att njuta av stunden och det ni upplever live på scenen!