Bra att veta inför ditt besök på konserthuset.

Här kan du köpa biljetter och presentkort till konserthuset:

Konserthuset är kontantfritt – detta gäller betalning i biljettkassa, garderob och restaurang.

Hur köper jag biljetter och presentkort?

Biljettköp online

Köp biljett via varakonserthus.se. Biljetten skickas till dig via e-post. Du kan sedan skriva ut biljetten eller visa upp den i din mobiltelefon.

Biljettköp via biljettkassan

Du kan köpa biljett via biljettkassan, det gör du lättast genom att ringa oss på tel. 0512-315 00 eller besöka biljettkassan i konserthusets foajé. Här ser du biljettkassans öppettider.

Köp av presentkort

Presentkort köper du online eller via konserthusets biljettkassa. Ladda med valfri summa och ge bort till nära och kära!

Hämta ut reservation

Har du reserverat biljett via konserthusets biljettkassa ska den hämtas ut inom en vecka från bokningsdatum, efter det förfaller reservationen och bokningen försvinner.

I vår biljettkassa kan du betala på följande sätt:

  • Betalkort
  • Swish
  • Faktura (avgift 30 kr).

Se upp för oseriösa återförsäljare!

Tänk på att alltid köpa dina biljetter av seriösa återförsäljare. Biljetter till konserthusets evenemang dyker med jämna mellanrum upp på olika för- medlingssidor, och ofta till ett betydligt dyrare pris. Detta är inget vi står bakom. Vill du vara på den säkra sidan så ska du köpa biljetter till konserthusets evenemang via vår biljettkassa, webbplats eller biljettombudet Next Skövde.

Återköp, flyttade och inställda event

Har du köpt biljett men kan inte gå på evenemanget?

Köpt biljett återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg.

Till slutsålda föreställningar kan vi hjälpa dig att hitta någon som vill köpa din biljett, kontakta biljett- och publikservice på tel. 0512-315 00 så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Har evenemanget ställts in eller flyttats?

Tyvärr ställs vissa föreställningar in, flyttas eller ändras, många gånger på grund av omständigheter vi ej kan råda över. Om ett evenemang flyttas till nytt datum eller ställs in återköper vi din biljett och du får pengarna tillbaka.

Det som kan variera är hur länge du har möjlighet att göra återköp:

  • Evenemang som arrangeras av en extern arrangör
    Om den externa arrangören satt ett sista datum för återköp så gäller detta datum. Finns det inget datum satt så kan återköp ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum.
  • Evenemang där Vara Konserthus står som arrangör
    Vi återlöser din biljett vid flyttat eller inställt evenemang. Återköp kan ske fram till det att föreställningen startar eller den dag då den inställda föreställningen skulle ha ägt rum.

Läs mer i våra köpevillkor eller kontakta gäst- och biljettservice på tel. 0512-315 00 för mer information.

Öppettider gäst- och biljettservice

Konserthusets biljettkassa finns i foajén precis innanför huvudentrén.

Här hittar du öppettiderna för gäst- och biljettservice

Hitta till konserthuset

Det är lätt att hitta till konserthuset, följ bara skyltarna från de stora infartsvägarna.

Besöksadress: Vara Konserthus, Allégatan 49, 534 31 VARA

Hitta hit

Det är lätt att hitta till konserthuset, följ bara skyltarna från de stora infartsvägarna.

Besöksadress: Vara Konserthus, Allégatan 49, 534 31 VARA

Parkering

Det finns gott om parkeringar nära konserthuset, de är dessutom gratis.
Följ skyltningen på plats så kommer det gå hur bra som helst!

Det finns två tillgänglighetsanpassade parkeringar framför konserthuset, dessa är placerade ca 40 m från huvudentrén. Givetvis går det bra att köra upp på entrétorget och släppa av vid dörrarna om det skulle behövas.

Kommer du med ett helt busslast? Bussparkering finns längs Allégatan.

Kollektivtrafik och tåg

Närmaste busshållplats är Vårdcentralen. Använd gärna Västtrafiks reseplanerare för att planera din resa. Tågstationen ligger cirka 10-15 min promenad från konserthuset.

På plats i huset

När ska jag vara på plats?

Är du tidsoptimist eller kanske tidspessimist? Oavsett är du välkommen till oss! Ett hett tips från vår sida är att vara på plats minst 30 minuter innan föreställningsstart. Då hinner du hänga in jackan i garderoben, spana in vilka andra som är här och hitta din plats i salongen. Gillar du att ta det piano kan du komma hit ännu tidigare och ta något gott i restaurangen. Insläpp är vanligtvis 20 min innan föreställningsstart.

Garderob

Ytterkläder är bra, men passar inte inomhus. Häng in jackan, kappan eller rocken i garderoben.

Avgift 20 kr.
Betalas via Swish eller betalkort.

Vår garderob bemannas av lokala föreningar genom Lions. När du betalar din garderobsavgift ger du samtidigt en gåva till det lokala föreningslivet. Bra grej!

Får jag fotografera?

All fotografering och inspelning under pågående föreställning är generellt sett förbjuden, om inget annat anges i samband med föreställningen. Vill du ta en enstaka bild med mobilkamera för det privata fotoalbumet är det okej att göra detta i applådtacket. Det är viktigt att inte störa någon annan, tänk exempelvis på att inte använda blixt. Passa på att njuta av stunden och det du upplever live på scenen!