Biljetter, köpvillkor och rabatter

Här kan du köpa biljetter och presentkort till konserthuset:

  • På vår hemsida, givetvis!
  • Vara Konserthus biljett- och publikservice, tel. 0512-315 00
  • Next Skövde/Skövde Turistcenter tel. 0500-44 66 88

Hämta ut reservation

Har du reserverat biljett via konserthusets biljett- och publikservice ska den hämtas ut inom en vecka från bokningsdatum, efter det förfaller reservationen och bokningen försvinner.

I vår biljett- och publikservice kan du betala på följande sätt:

  • Betalkort
  • Swish
  • Faktura (avgift 30 kr).

Från och med 1 september 2020 är konserthuset kontantfritt.

Se upp för oseriösa återförsäljare!

Tänk på att alltid köpa dina biljetter av seriösa återförsäljare. Biljetter till konserthusets evenemang dyker med jämna mellanrum upp på olika för- medlingssidor, och ofta till ett betydligt dyrare pris. Detta är inget vi står bakom. Vill du vara på den säkra sidan så ska du köpa biljetter till konserthusets evenemang via vår biljett- och publikservice, webbplats eller biljettombudet Next Skövde.

Ta dig hit

Hitta hit

Det är lätt att hitta till konserthuset, följ bara skyltarna från de stora infartsvägarna.

Besöksadress: Vara Konserthus, Allégatan 49, 534 31 VARA

PARKERING OCH KOLLEKTIVTRAFIK

Parkering

Det finns gott om parkeringar nära konserthuset, de är dessutom gratis.
Följ skyltningen på plats så kommer det gå hur bra som helst!

Det finns två tillgänglighetsanpassade parkeringar framför konserthuset, dessa är placerade ca 40 m från huvudentrén. Givetvis går det bra att köra upp på entrétorget och släppa av vid dörrarna om det skulle behövas.

Kommer du med ett helt busslast? Bussparkering finns längs Allégatan.

Kollektivtrafik och tåg

Närmaste busshållplats är Vårdcentralen. Använd gärna Västtrafiks reseplanerare för att planera din resa. Tågstationen ligger cirka 10-15 min promenad från konserthuset.

På plats i huset

När ska jag vara på plats?

Är du tidsoptimist eller kanske tidspessimist? Oavsett är du välkommen till oss! Ett hett tips från vår sida är att vara på plats minst 30 minuter innan föreställningsstart. Då hinner du hänga in jackan i garderoben, spana in vilka andra som är här och hitta din plats i salongen. Gillar du att ta det piano kan du komma hit ännu tidigare och ta något gott i restaurangen. Insläpp är vanligtvis 20 min innan föreställningsstart.

Garderob och fotografering

Garderob

Ytterkläder är en bra grej, men passar inte inomhus. Häng in jackan, kappan eller rocken i garderoben.

Avgift 20 kr.
Betala via Swish.

Vår garderob bemannas av lokala föreningar genom Lions. När du betalar din garderobsavgift ger du samtidigt en gåva till det lokala föreningslivet. Bra grej!

Får jag fotografera?

All fotografering och inspelning under pågående föreställning är generellt sett förbjuden, om inget annat anges i samband med föreställningen. Vill ni ta en enstaka bild med mobilkamera för det privata fotoalbumet är det okej att göra detta i applådtacket. Det är viktigt att inte störa någon annan, tänk exempelvis på att inte använda blixt. Passa på att njuta av stunden och det ni upplever live på scenen!