Laddar Evenemang

Adolphson & Falk

Med Julen i Blodet

onsdag
11 december 2024
kl 19.00
590 kr 2 tim / Paus Stora salen
Åldersgräns: 13 år
Arrangör: Frihamnen Event & MTA production
Övrig information: Flyttad från 7 dec 2023

Adolphson & Falk

Med Julen i Blodet

Nu är det klart att den välbesökta turnén "Med julen i blodet" får en fortsättning 2023. 

I konserten framförs hela albumet ”Med Rymden i Blodet” i nya syntarrangemang i retrotappning av Greg FitzPatrick, som följer med på turnén. Han spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits.  

Konserten som består av två avdelningar, är även en tillbakablick på ett halvt sekel av hits, samarbeten, soundlandskap och inte minst historier. Det är mycket synt men också akustiska inslag. Produktionen består också av nyskapande videos och en syntkonstutställning signerad Greg FitzPatrick.  

Både genombrottalbumet ”Med Rymden i Blodet” och Adolphson & Falks största hit ”Mer Jul” firar 40 år. Det firar bandet med att turnera runt om i landet i december 2023.

Konsertnamnet ”Med julen i blodet” anspelar skämtsamt på firandet av dessa två höjdpunkter som blivit milstolpar i Adolphson & Falks karriär.   

Adolphson & Falk, som fick sina största framgångar med låtar som "Mer Jul och "Blinkar Blå", fyllde 50 år som duo 2018. Detta firades med längre turnéer under 2018 och 2019 samt en specialkonsert i samband med månlandningens jubileum på Kulturfestivalen i Stockholm 2019. Turnén spelades in och döptes till ”Levande som släpptes både digitalt och på CD hösten 2022 och under samma höst släpptes även ”Rymden i Blodet” i en begränsad upplaga av röd vinyl.  

Medverkande 
Tomas Adolphson - Sång, gitarr och mandolin
Anders Falk - Sång och gitarr 
Greg FitzPatrick - Synthesizers 
Dag Lundquist - Trummor och percussion  
Hans Loelv - Keyboard och dragspel 
Magnus Marcks - Bas

Sagt om Adolphson & Falk 
”De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat”. Ulrika Vallgårda, Norrbottens kuriren 

”Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus”.
Christina Wernerson Kultursidan.nu 

”Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer”. Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50.
K-G Ekblom, Örebrokuriren

 

Mat och dryck

Menyn för detta evenemang har inte komponerats ännu. Du är välkommen att boka mat och dryck här närmare evenemanget.