Laddar Evenemang

Ex

Helena af Sandeberg i en psykologisk dramakomedi

måndag
6 december 19.00
ORD. PRIS 295 kr Stora salen 1 tim 50 min / Ingen paus ARR: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Ex

Helena af Sandeberg i en psykologisk dramakomedi

Skådespelaren Helena af Sandeberg i en psykologisk dramakomedi om den till synes perfekta familjen.  Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg. 

Utifrån sett är de det perfekta paret med en perfekt familj. Båda är framgångsrika, hon är läkare och han arbetar på ett stort arkitektkontor. De bor tillsammans med sina två små barn i en vacker lägenhet. Men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem, och plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömsaktig spiral av påståenden, avslöjanden och förnedring. Intentionerna som ligger bakom vem de valt att bilda familj med framstår nu som nästan mer präglade av frågor om utbildning och klass än om kärlek och passion. Det på ytan perfekta livet börjar snabbt krackelera och går emot total kollaps. 

En svart humor ligger mellan raderna och blixtrar till i de vassa replikerna där karaktärerna möter sig själva och sina tillkortakommanden. På många sätt likt Lars Norén i det psykologiska borrandet, den svarta humorn och det brutalt ärliga.  

Nyskriven dramakomedi av Marius von Mayenburg

Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg. Han anses vara en av Europas mest intressanta dramatiker och hans pjäser har översatts till mer än 30 språk. Bland titlarna märks Den fule, Martyren och Perplex. Hans pjäser har spelats på flertalet av de större teatrarna i Sverige och blivit hyllade av både publik och kritiker. 

 För regi står Marius själv och i huvudrollen ser vi Helena af Sandeberg som medverkat i en lång rad pjäser, filmer och TV-serier. 

Riksteatern i samarbete med Örebro Teater. 

Medverkande

Emma Broomé
Andreas Kundler
Helena av Sandeberg

Konstnärligt team

Av: Marius von Mayenburg
Regi: Marius von Mayenburg
Scenografi & kostym: Nina Wetzel
Dramaturg: Ninna Tersman