Laddar Evenemang

Laika

Özz Nûjen i en smart, varm och rolig teaterföreställning

torsdag
9 december 19.00
ORD. PRIS 295 kr Sparbanken Blackbox 1 tim 30 min / Ingen paus ARR: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Laika

Özz Nûjen i en smart, varm och rolig teaterföreställning

Han är här nu. Özz Nûjen turnerar med Riksteatern i Laika – en smart, varm och rolig föreställning där allvar och skratt går hand i hand. 

Jesus återvänder till jorden. Men han är inte här för att frälsa oss, utan för att observera oss – och för att dricka riktigt bra gin. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför. 

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

- Det är en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen. 

Pjäsens skapare, den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, kommer i sann berättartradition att överlämna föreställningen muntligt till Özz och till Riksteatern. 

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

Sverigepremiär och på Riksteaterturné hösten 2021.

Medverkande: Özz Nûjen, samt en dragspelare
Av: Ascanio Celestini
Kompositör: Gianluca Casadei

Özz Nûjen

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker. Han har besökt Vara Konserthus flertalet gånger – bland annat med föreställningarna "Sveriges Historia" och "Världens Historia" tillsammans med Måns Möller. Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater, Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo” och ”Rikard III” på Riksteatern.