Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

FÅTAL

Laika

Özz Nûjen i en smart, varm och rolig teaterföreställning

torsdag
9 december 2021
kl 19.00
295 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Laika

Özz Nûjen i en smart, varm och rolig teaterföreställning

Özz Nûjen turnerar med Riksteatern i Laika. Det blir en smart, varm och rolig föreställning där allvar och skratt går hand i hand.

Någon, kanske Jesus, återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

- Det är en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.

Pjäsen är skapad av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, som också regisserar Özz Nûjen i Riksteaterns uppsättning.

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

Sverigepremiär och på Riksteaterturné hösten 2021.

Medverkande: Özz Nûjen och Markus Räsänen (dragspel)
Av: Ascanio Celestini
Svensk översättning: Mia Törnqvist
Kompositör: Gianluca Casadei  

Özz Nûjen

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker. Han har besökt Vara Konserthus flertalet gånger – bland annat med föreställningarna "Sveriges Historia" och "Världens Historia" tillsammans med Måns Möller. Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater, Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo” och ”Rikard III” på Riksteatern.

Medlem i Riksteatern?

Denna föreställning går att boka med scenpass, kontakta biljettkassan för bokning.