Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Cristina Caprioli

Ett hårlöst solo/Omkretz22

tisdag
23 november 2021
kl 19.00
200 kr 1 tim 5 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige

Cristina Caprioli

Ett hårlöst solo/Omkretz22

Stringens och fart när CCAP presenterar två solon 

Känd för sina intellektuella och ofta politiskt skruvade produktioner räknas Cristina Caprioli till en av våra främsta svenska koreografer. Med över 40 år i dansens tjänst intar hon åter scenen som dansare i ett unikt (hårlöst) solo.

Cristina Caprioli är koreografen som ständigt är högaktuell. Med en gedigen meritlista och ett konstnärskap i ständig progress, kännetecknas hennes arbete av komplexitet och fysisk precision.  

I Ett hårlöst solo dansar Caprioli sitt eget material. Det är ett kompromisslöst solo där håret stundtals yr runt scenrummet. Medan hon andra gånger är stillsam och oviss. Som om hennes rastlöshet förbyts till små darrande skälvningar.       

Om Ett hårlöst solo är inkännande så är Omkretz22 blixtsnabb dans och medryckande musik i ett oupphörligt tempo. Med skarpa vinklar, dans på diagonalen och höga benlyft tar suveräna dansaren Madeleine Lindh scenen i anspråk och gör den till sin. Till Yoann Durants livemusik får hon avsluta en kväll som är en perfekt balans av stringens och fart.

Medverkande:

ETT HÅRLÖST SOLO

Koreografi: Cristina Caprioli
Dansare: Cristina Caprioli
Musik: Alessandro Cortini och Asher Tuil
Teknik: Lumination of Sweden

Ett hårlöst solo är en ccap-produktion med finansiering från Kulturrådet, Region Stockholm, Stockholm stad och Riksteatern.

OMKRETZ22

Koreografi: Cristina Caprioli
Dansare: Madeleine Lindh
Livemusik: Yoann Durant
Ljus: Thomas Zamolo

Omkretz22 är en ccap-produktion med finansiering från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholm stad.

Cristina Caprioli

Cristina Caprioli är en dansare och koreograf baserad i Stockholm. I mitten av 1990-talet grundade hon den oberoende organisationen ccap, inom vilken hon producerar scenföreställningar, installationer, filmer, objekt, publikationer och annorledes koreografi, samt driver långsiktiga interdisciplinära forskningsprojekt. Capriolis koreografi kännetecknas av precision, komplexitet och fysisk högteknologi. Alla hennes produktioner utmanar fältets normativa format och utbytesekonomier. Under åren 2008 till 2013 var Caprioli professor i koreografisk komposition vid Dans- och Cirkushögskolan (DOCH) i Stockholm, och hon har mottagit en mängd stipendier och priser.

Madeleine Lindh 

Madeleine studerade under åren 1996–2004 vid Kungliga Svenska Balettskolan. Efter ytterligare studier i Amsterdam och senare arbete med Europa Danse Youth Company, där hon dansade i verk av bland andra Mats Ek och Hans van Manen, fortsatte hon under åren 2005–2007 att arbeta med William Forsythe, Wayne McGregor, Angelin Preljocaj och Frédèric Flamand i projektet D.A.N.C.E (Dance Apprentice Network aCross Europe). Madeleine har under de senaste tolv åren mest varit verksam inom den svenska dansscenen och har under den tiden byggt upp ett nära samarbete med Cristina Caprioli och ccap, som mynnat ut i föreställningar, installationer, en roman, filmsviter, fotoböcker, pjäser, performativa läsningar och dansfilmer. Under ccap-paraplyet mötte hon dessutom dansaren Anja Arnquist, som hon sedan 2018 samarbetar med under namnet OR/ELLER och som är aktuella med föreställningen V.

Yoann Durant

Yoann Durant är en kompositör och improvisatör med en masterexamen från Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Yoann spelar saxofon (sopran och alt) men också specialbyggd tvättmaskinslang och trädgårdsslang. I sina kompositioner utövar han en dubbel läsning av ljud och har utvecklat ett särskilt uttryck som baseras på bristen på luftcirkulation i både instrument och rumslighet. Andning och ljud fångas upp av mikrofoner och skapar därigenom musik som rör sig mellan minimalistisk elektronisk musik till hård noise. Yoann har turnerat i flertalet länder världen över och har sedan 2014 samarbetat med ccap och Cristina Caprioli.

Föreställningen arrangeras i samarbete med Dansnät Sverige och med stöd av Kulturrådet.

Dansnät Sverige