Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

PREMIÄR

Dragshow

En nära döden-upplevelse av och med Robert Fux

lördag
13 november 2021
kl 19.00
275 kr 1 tim 15 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus

Dragshow

En nära döden-upplevelse av och med Robert Fux

Abyss apokalypso! Den hyllade skådespelaren och dragartisten Robert Fux är som besatt och bjuder på en spiritistisk seans utan motstycke. I denna gotiska monologmusikal hämtar han inspiration från barndomens böcker, skräckromantik, västgötska kyrkor och NK's sminkavdelning. Ur sitt inre manar han fram en kavalkad av gestalter som alla kräver sin plats och vill ta ton till specialskriven musik av Calle Rasmusson, inspelad av Bohuslän Big Band - Vara Konserthus internationellt uppskattade storband. Det blir en mörkt glittrande lovsång och ett skri från andra sidan till krönta egon, fallna själar, billiga mascaror och tidens förgänglighet. Idag Drottning, imorgon död! Efter premiären följer en landsomfattande turné av föreställningen.

Robert Fux är skådespelare och dragartist och tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater. Han har uppmärksammats i ett flertal kritikerrosade monologer, däribland ”Orlando”, ”Ansvaret är vårt/Tingsten” och senast ”Ned med vapnen!” Under perioden 2020 - 2021 är han Artist in Residence på Vara Konserthus och leder även dragpodden ”Drottningmötet”.

Premiärmingel och eftersamtal

Efter föreställningen blir det mingel och ett samtal med Robert Fux och föreställningens dramaturg Stefan Ingvarsson. Alla på premiären bjuds på en alkoholfri skål och lite snacks. Baren kommer att ha öppet för den som önskar köpa något ytterligare att dricka. På med glittrigaste premiärkostymen och kom med och fira! 

Medverkande

DRAGSHOW av och med Robert Fux
Komposition: Calle Rasmusson
Inspelad musik: Bohuslän Big Band
Kostym och scenografi: Robert Fux
Showöga: Hans Marklund
Dramaturg: Stefan Ingvarsson
Foto: Klara G
Producent: Birna B. Wallin, Ida Jarlgren Vara Konserthus
Ljuddesign: Pär Gardenkrans
Ljusdesign: Michael Karlsson

Produktionen är framtagen under Robert Fux tid som Artist in Residence på Vara Konserthus.

 

Föreställningen har flyttats från tidigare datum

Håll i din biljett – den gäller till detta datumet. Frågor om biljetter? Kontakta biljettkassan på 0512-315 00.