Emil Jensen
En upprymmande upplevelse med en av Sveriges mest lysande scenkonstnärer. Sånger blandas med snack i allvar och komik, personligt och politiskt.
söndag
25 feb 2024
Alla som sett Emil trollbinda sin publik genom åren har upplevt hans helt unika blandning av musik och ordtrolleri, allvar och komik, personligt och politiskt. Nu gör han för första gången samma sak på album, ”Än susar skogen – sånger och snack”, ett temaalbum om biologisk mångfald. Under föreställningen blandar han material från albumet med både nyskrivet och urval från sin låtskatt och snackskatt.
– Mitt i en brinnande värld och en mörk tid känns det viktigare än någonsin att sätta ljuset på det snillrika livet på jorden. Att häpna över det vi har, över den planet som vi så gärna vill ha kvar. Jag kommer därför att prata och sjunga om naturskydd, kulturskydd och fred – en påminnelserapport bland alla larmrapporter, säger Emil själv om föreställningen.
Få artister har förmågan att närma sig de svåraste frågorna och hela tiden hitta vändningarna och komiken i allvaret och lyckas på så vis gjuta både kraft och mod, tröst och engagemang i publiken i en tid när det behövs som allra mest. Tillsammans skapar det uttrycket som blivit hans helt egna, där publik och lyssnare kastas mellan melankoli och hopp, allvarliga globala ämnen och komiska personliga berättelser, i en blandning som inte lämnar någon oberörd.
Lyssna
Mat & dryck
Kryddig köttfärspaj med picklad lök och vitlöksdressing
125 kr
Jordärtskockssoppa med rosmarinknäcke och getost – vegetarisk
115 kr
Kycklingsallad toppad med bacon och Sivans ost
145 kr
Konserthusets chark- och briesmörgås
135 kr
En lyxig smörgås på surdegsbröd med väl utvalda charkprodukter, brieost från Sivans ost och ärtostcrème.
Barmeny
Konserthusets chark- och briesmörgås
135 kr
Sivans osttallrik
125 kr
Kvällens kaka
25 kr
Snacks
20 kr
Kaffe / Te
25 kr
Dricka / Loka / Juice / Lättöl
30 kr
Vitt vin / Rött vin 18 cl
75 kr
Starköl
60 kr
Pausmeny
Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.