Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Eufori

En eurodancemusikal med Hampus Nessvold

måndag
25 oktober 2021
kl 19.00
295 kronor 2 tim 20 min / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Eufori

En eurodancemusikal med Hampus Nessvold

”Eufori” är en eurodancemusikal om kickar och kraschar i milleniumskiftets IT-yra med nykomponerad musik av Rebecca & Fiona. I huvudrollen ser vi Hampus Nessvold.

Det är 1996 och Jonny ägnar all sin vakna tid åt datorer. Han är en tjugoårig tekniknörd utan kärlek, pengar och social status. Men det nya "world wide web” öppnar dörrar, och i en chattkanal på IRC får han kontakt med ”Beautiful Dark Queen”. Chattförälskelsen ska leda honom rakt in i den bubblande IT-boomen i Stockholm City, där han blixtrekryteras till den nystartade webbyrån Target. Världen laddar för milleniumfest. Tron på den nya "nätverksekonomin” exploderar. Alla aktiekurser pekar uppåt på teknikbörsen Nasdaq. Och den romantiska, tekniska och ekonomiska eufori som Jonny nu kastas in i, kommer inte bara att förändra honom totalt, utan hela vår värld i grunden.

”Eufori” är en nyskriven musikal med nykomponerad musik av artisterna Rebecca & Fiona. Till tonerna av en 90-talsinfluerad musikvärld som spänner från europop och eurodance till techno och trance dansar och sjunger en kärlekssaga fram - mitt i internets födelse och ekonomisk eufori. Välkommen till en tid långt innan Google, Twitter och Facebook härskade över världen, då tron var enorm på att cyberrymden skulle skapa ett glittrande, jämlikt och demokratiskt samhälle.

Hampus Nessvold spelar Huvudrollen och Rebecca & Fiona har skrivit musiken

I huvudrollen ser vi artisten och skådespelaren Hampus Nessvold, känd bland annat från radioprogrammen 22 kvadrat och Zia och Nessvold i P3, och för sin bok och soloshow Ta det som en man. De flerfaldigt Grammisbelönade kompositörerna Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick har turnerat runt hela världen som Rebecca & Fiona, både i eget namn och tillsammans med artister som Robyn, Avicii, Tiësto, Kaskade och Axwell.  

Konstnärligt team med imponerande meritlista

Ljud- och musikvärlden skapas i samarbete med musikproducenten/ljuddesignern Simon Hagström, som också är verksam under artistnamnet STRØM. Rum och ljus skapas av Josefin Hinders som bl.a. gjort dekor för den legendariska 90-talsklubben Docklands, samt för musikvideos till artister som Rebecca & Fiona, The Knife, Seinabo Sey och Zara Larsson. Kostym skapas av  Tommie X, kostymdesigner  som har ett mångårigt samarbete med Rebecca & Fiona bakom sig. Maskören Linda Sandberg har skapat mask för Dramaten och Kungliga operan. Koreografen Camilo Ge Bresky har bland annat koreograferat musikaler som Little Shop of Horrors och Ringaren i Notre Dame och spelat huvudrollen i Rocky Horror Show. Regissören och dramatikern Malin Axelsson var senast aktuell med manus och regi för ”Chefen" på Stockholms stadsteater/Riksteatern 2020 och musikteaterföreställningen ”Monsieur Venus” på Folkteatern Göteborg 2020.

”Eufori” är en fri vidareutveckling av ljuddramaserien ”Kraschen” från P1 drama (SR), där Malin Axelsson var huvudförfattare, dialogen improviserades fram av Isak Hjelmskog, Siham Shurafa, Malou Zilliacus, Ivan Mathias Petersson, Omid Khansari, med flera och med storyline av Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson och Magnus Berg.

Låten ”Golden” – melodi lånad från ”Free” framförd av gruppen La Cream; skriven av Andréz Abatte, Ari Lehtonen, Dr. Alban, Freddie Hogblad och Jorge Vasconcelo.

En produktion av Riksteatern i samarbete med Östgötateatern

Medverkande:

Hampus Nessvold
Lisa Hu Yu
Krister Kern
Nis Närman Svensson
Sesselja Mist Ólafsdóttir

50% – Ungdomsrabatt

Är du under 25 år? Då har du 50% rabatt på ordinarie biljettpris på denna föreställning. Bra grej! Välj biljettypen "ungdom" när du bokar din biljett.

Medlem i Riksteatern?

Denna föreställning går att boka med scenpass, kontakta biljettkassan för bokning.