Laddar Evenemang

EXTRATERRESTRIAL

An interactive show about the unknown

torsdag
30 november 2023
kl 19.00
200 kr 45 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Rek. från 12 år
Arrangör: Vara Konserthus

EXTRATERRESTRIAL

An interactive show about the unknown

Varför är vi så fascinerade av liv vars existens inte är bevisat och hur kommer det sig att vi illustrerar dessa med mänskliga proportioner? Dansföreställningen Extraterrestrial tar med publiken på en resa där de möter olika varelser och dess beteenden.   

Det har inte bevisats vetenskapligt hur utomjordiskt liv ser ut men ändå har människan en gemensam syn av det: långa ben och armar, stort huvud och stora ögon, egentligen väldigt likt människan. I Extraterrestrial vill koreograferna visualisera ett alternativt liv på en planet eller en annan del i universum. Som inspiration används serien Alien Worlds på Netflix. Det är en dokumentär där vetenskap grundat på jordens uppbyggnad gjorts om till nya världar och om hur dessa förändringar skapar en viss typ av liv.  

För tredje året i rad arrangeras ett produktionsresidens för utövare inom streetdance-fältet. Det ger koreografer och grupper chansen att skapa en föreställning och ta ut den på turné. Denna föreställning är skapad av Jenni Louwén och Sean Ge. 

Residenset och turnén arrangeras av Göteborgs dans- och teaterfestival, Förvaltningen för Kulturutveckling, Vara Konserthus, Vitlycke Centre for Performing Arts, Vänersborg Kommun och Borås Stad med stöd av Västra Götalandsregionen. 

Medverkande  

Jenni Louwén 
Sean Ge. 

 

Mat och dryck

Barmeny

Ost och grönkålspaj med granatäpplesallad och ädelostdressing 125 kr
Mustig gulaschsoppa toppad med gräddfil 115 kr
Julsmörgås 135 kr
Räksmörgås 155 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Förboka mat och dryck