Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Håll alla dörrar öppna

En hyllning till Barbro Hörberg

tisdag
14 februari 2023
kl 19.30
355 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Ulf Esborn AB

Håll alla dörrar öppna

En hyllning till Barbro Hörberg

Artisten och låtskrivaren Barbro Hörberg är en del i den svenska folksjälen. Med sina sånger och varma ömsinta texter lämnade hon ett avtryck som förändrat människors hjärtan. 

Så här sammanfattar journalisten Petter Karlsson: 
”Barbro Hörberg sjöng för de svaga och utsatta. Hon hade ögon känsliga för grönt. Men också för uteliggare, mobboffer och kvinnor som blivit lika svikna som hon själv. När Barbro Hörberg dog i cancer i mitten av 1970-talet, miste Sverige en vissångare som gav röst åt samhällets olycksbarn och dottern Liza en mamma som var bättre på kärlek än på rutiner.” 

I en scenisk konsert med Karin Frölén och Ulf Esborn trio möter vi Barbro Hörbergs sånger och liv med vår tids ögon. Mycket av det Barbro drömde om har blivit verklighet. Samtidigt har många förhoppningar inte alls uppfyllts. Det som inte har förändrats sen dess är människors längtan efter det som gör livet värt att leva. Barbro Hörbergs sånger är därför lika aktuella idag. ”Med ögon känsliga för grönt” och ”Gamla älskade barn” är ett par exempel på hennes sånger. 

Karin Frölén 
Skådespelare, sångerska och pedagog. Är utbildad på Kungliga Musikhögskolan (KMH) i Stockholm och Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Har arbetat på Kungliga Operan, Helsingborgs Stadsteater och Folkoperan. Välkänd för sina konsertprogram och musikaliska artistporträtt. 

Ulf Esborn
Pianist och multimusiker med rötter i Alingsås. Arbetar till vardags som körledare, kyrkomusiker, pianoentertainer, kapellmästare, dirigent och med olika studioproduktioner. Är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Aktiv tillsammans med många stora artister, som det långa samarbetet med saxofonisten Johan Stengård och som medlem av TV-bandet Jazzgossarna och dansbandet Bhonus.  

Håll alla dörrar öppna 
En av Barbro Hörbergs odödliga sånger har gett namn åt föreställningen. Den skrevs 1975 då hon var dödsmärkt av sin cancer-sjukdom. Budskapet är tydligt: Lås inte dörren om dig och tro att livet ska bjuda dig på lycka och spänning. Nej ”Håll alla dörrar öppna, för nyfiken vill jag inte dö.” 

Medverkande: 
Karin Frölén – sång och berättande 
Ulf Esborn – kapellmästare, sång, piano och dragspel 
Lennart Esborn – cello, bas
John Esborn – gitarr 

 

Mat och dryck

Barockbuffé 315 kr

En välkomponerad buffé med kött från slätten, svängiga sallader och närodlade tillbehör, kvällens kock skär upp fina skivor av det vällagade köttet vid buffén. Efter maten serveras kaffe.

Helstekt ryggbiff / Äpple- och honungsglaserad fläsksida, långbakad i ugn
Chorizo / Potatisgratäng / Pommes frites / Rökig tomatsalsa med chipotle
Sallad på bakade betor toppad med fetaost / Grönsallad
Oliver med vitlök / Krämig sallad med avokado och rödlök
Sallad med sockerärtor, böner och rödlök / Hembakat bröd / Kaffe på maten


Barmeny

Grekisk paj med soltorkade tomater och fetaost 125 kr
Mustig gulaschsoppa toppad med gräddfil 115 kr
Kycklingsallad 145 kr 
Räkmacka 155 kr  

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Boka