Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

SLUTSÅLT

Hannah Felicia / What if

Delad kväll med Danskompaniet Spinn och Klima Dance & Sumie

tisdag
4 maj 2021
kl 18.00
200 kr 1 tim 30 min / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Vara Riksteaterförening

Hannah Felicia / What if

Delad kväll med Danskompaniet Spinn och Klima Dance & Sumie

Denna kväll får du att ta del av två dansverk – Klima Dance och Sumie med verket "What if" och "Hannah Felicia" med Danskompaniet Spinn.

What if

Klima Dance med dansaren Milka Sakic Mennell debuterar med verket "What if" tillsammans med musikern och låtkompositören Sumie. I "What if" får du uppleva mötet mellan en dansare och låtskrivare. Tillsammans ställer de sig frågan – tänk om? En frågeställning som används som verktyg och skapar ett spännande möte mellan dansaren och musikern, och mellan dansen och musiken.

Göteborgsbaserade låtskrivaren Sandra Sumie Nagano, känd under artistnamnet Sumie är känns igen för sin mjuka, varma närvarande röst och drömliknande gitarrspel. Milka Sakic Mennell har en bakgrund i Grahamtekniken och ett eget mer mjukt rörelsespråk. Tillsammans skapar de en fin dynamik som de trivs med och tycker om att bolla sinsemellan. Ett möte de själva upplever har många nyanser.

Hannah Felicia – dansverk om systerskap

"Du är välkommen. In i en nästan privat värld som vi delar tillsammans. Där kärleken mellan två människor berättar en historia om rivalitet, ömhet, gemenskap och sensualitet. Och om en osynlig gräns mellan att tycka om och att åtrå."

Danskompaniet Spinns nya duett "Hannah Felicia" handlar om systerskap och om relationen mellan två människor. Eller kanske är det egentligen bara två sidor av samma person vi ser? Som längtar efter att bli sedd, accepterad och älskad.

Koreografen Lára Stefánsdóttir arbetar ofta med utgångspunkt i dansarens egna förutsättningar. Hon var under flera år konstnärlig ledare och koreograf för Iceland Dance Company och har även vunnit ett flertal priser för sina egna verk. Musiken till "Hannah Felicia" har skapats av isländska kompositören Högni Egilsson som har släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes och skapat musik till det interaktiva projektet Project XO för Sadler’s Wells i Storbritannien. Ljuddesign är gjord av Þórarinn Guðnason.

"Hannah Felicia" har skapats med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborgs stad och svensk-isländska samarbetsfonden. Delar av föreställningen skapades under residens på Kungsbacka Teater genom Rum för Dans Halland. "Hannah Felicia" hade premiär i oktober 2020.

Danskompaniet Spinn – professionellt danskompani med dansare med och utan funktionsvariationer

Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med dansare med och utan funktionsvariationer. Danskompaniet har sin bas i Göteborg. De brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om olika kroppar och funktionsvariationer och nya sätt att skapa och presentera danskonst. I deras värld är alla välkomna. De menar att det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör.

 

 

Föreställningen spelas för 8 personer

Konserthuset kommer att öppna i liten skala innan sommaren, och denna föreställning kommer att spelas i Sparbanken Blackbox med en publik på 8 personer. Publiken kommer att sitta med gott om utrymme till både andra sällskap och artister.