Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

URPREMIÄR

Lina Nyberg och Bohuslän Big Band

The world's a stage

söndag
23 oktober 2022
kl 18.00
345 kr 1 tim 15 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus
Övrig information: Numrerad sittplats

Lina Nyberg och Bohuslän Big Band

The world's a stage

Bohuslän Big Band möter en av Sveriges mest kreativa och innovativa kompositörer och jazzsångerskor – Lina Nyberg. Konserten utgår från The world's a stage, en svit i sju delar som Lina Nyberg skrivit för Bohuslän Big Band men presenterar även henne som kompositör, arrangör, dirigent och sångerska. Under konserten i Vara är det uruppförande för verket. Varje del av sviten är tillägnad en kompositör eller musiker som varit betydelsefull för henne. Under konserten får du även höra musik som Lina valt ut, utöver sina egna verk. Det är stycken som haft stor betydelse för henne och speglar hennes kärlek till storbandsgenren. En väl avvägd blandning av nytt och gammalt. 

Lina Nyberg

Lina Nyberg har i sitt sätt att komponera kammarmusik och jazz brutit ny mark för såväl storband som symfoniorkestrar. Med tjugo albumutgivningar bakom sig och flertalet utmärkelser och priser har hon hyllats världen över för sin kreativitet och sitt nytänkande. Under 2022-2023 är hon Composer in Residence hos Vara Konserthus och har i sitt residens skrivit ny musik som hon framför tillsammans med Bohuslän Big Band.

Lina Nyberg är född 1970 i Stockholm och utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har under 30 års tid verkat som jazzsångerska och kompositör i Sverige men också turnerat mycket utomlands. 2023 markerar 30-årsjubileet för hennes första skiva ”Close”. Sedan 2020 är hon ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och är flerfaldigt prisad med stipendier och utmärkelser som Grammis, Sveriges Radios pris Jazzkatten och Lars Gullins stipendium med mera. 

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Medverkande:
Bohuslän Big Band
Lina Nyberg – kompositör, arrangör, dirigent

Konserten är en del av Lina Nybergs tid som Composer in Residence på Vara Konserthus. Produktionen genomförs med stöd av Kulturrådet.