Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Moneybrother

Performance Concert

torsdag
31 oktober 2019
kl 19.30
325 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Moneybrother

Performance Concert

”Det blir bättre när det kommer lite folk”. En typisk kommentar under en soundcheck. Publikens kroppar kommer fylla lokalen och ljudet kommer bli bättre. Ja, allt kommer bli bättre. Eller varannan vecka-pappan som sitter i sitt tomma hus och önskar att det var fullt av liv igen. Och tonåringen som flyr hemifrån till en ny stad i jakt på gemenskap. Allt kan bli bättre.

Efter vårens elva utsålda kvällar på Dramaten i Stockholm tar nu Moneybrother sin föreställning ut i landet. Välkommen till en slags krogshow, fast utan krog, med Anders Wendin, Johan Persson och Viktor Brobacke. Det blir kamratskap, musik, snicksnack, lögner, sanningar, konflikter, kamp, dagdrömmar, flykt, tillkortakommanden, fantasi och kärlek.

Regi: Maria Blom
Medverkande: Anders Wendin, Johan Persson, Viktor Brobacke

Anders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin. Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.

Föreställningen är framtagen tillsammans med Dramaten i Stockholm. Performance Concert är ett nytt format inom Dramaten och där en artist tillsammans med en regissör skapar en föreställning med teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsertföreställning, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte.