Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Solitaire

En av Lars Noréns sista pjäser

måndag
24 oktober 2022
kl 19.00
375 kr 1 tim 40 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Solitaire

En av Lars Noréns sista pjäser

En grupp människor står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på scenen. Det finns inga väggar som stänger in dem. De kan ändå inte ta sig därifrån, och vet inte heller varför de befinner sig där.

Med den scenanvisningen inleds denna pjäs av Lars Norén, en av de sista han skrev före sin död, som nu får urpremiär på Dramaten i regi av Sofia Adrian Jupither. En pjäs som än en gång visar hur Lars Norén ständigt utvecklades som dramatiker, hur han aldrig slutade förnya sig själv.

Sofia Adrian Jupither och Lars Norén hade ett långvarigt samarbete och hon har tidigare gjort en rad uruppföranden av hans pjäser. Senast Vintermusik och Episod. En samproduktion med Jupither Josephsson Theatre Company och med skådespelare från Den Nationale Scene i Bergen, Folkteatern i Göteborg, Riksteatern, Svenska Teatern i Helsingfors och Uppsala stadsteater.

”Sofia Adrian Jupither iscensätter Lars Noréns sena pjäs som en orkesterdirigent. Det blir en vacker och otäck bild av vår tids radikala individualism.” - SVD

Medverkande
Per Burell
Otto Hargne
Irene Lindh
Marianne Nielsen
Mikaela Ramel
Siham Shurafa
Jonas Sjöqvist
Niklas Åkerfelt

Konstnärligt team
Regi: Sofia Adrian Jupither
Scenografi: Erlend Birkeland
Kostym: Maria Geber