Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Svenska Kammarkören

Vårkonsert “Ut i det gröna”

fredag
12 maj 2023
kl 19.00
290 kr 1 tim 15 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Svenska Kammarkören

Vårkonsert “Ut i det gröna”

Svenskarnas längtan till landet och naturen har i alla tider varit ett kärt tema i såväl litteratur som musik. Svenska Kammarkören kastar i Ut i det gröna nytt ljus på den traditionella vår- och sommarrepertoaren tillsammans med skådespelaren Susanna Helldén och trumpetvirtuosen Rike Huy. 

I konserten varvas texter av Gustaf Fröding, Vilhelm Moberg, Ester Blenda Nordström och Olivia Bergdahl med musik av Hugo Alfvén, Wilhelm Peterson-Berger, Jan Sandström och Karin Rehnkvist. Den tyska virtuosen Rike Huys improvisationer tillför ytterligare ett spännande perspektiv på en unik svensk tradition. Ett välkommet och efterlängtat vårtecken! 

De senaste åren har präglats av en rad framgångar i såväl svenska som internationella sammanhang för Svenska Kammarkören. De vann Grand Prix, första pris i vokalensembleklassen samt i den fria klassen i körtävlingen Florilège Vocal i Tours, Frankrike 2007 och utsågs av Rikskonserter till Årets kör 2006.  

Svenska Kammarkören bildades och leds av Simon Kim Phipps. Simon är utbildad vid King’s College i Cambridge och har senare studerat sång och dirigering i London, München och Manchester. Sedan 1993 är Simon bosatt i Göteborg. Simon är också konstnärlig ledare och dirigent för Läcköoperan och VÄGUS (Västra Götalands Ungdomssymfoniker). 

 

Medverkande 

Rike Huy, trumpet 
Susanna Helldén, skådespelare 
Svenska kammarkören 
Under ledning av Simon Kim Phipps 

Mat och dryck

Barmeny

Prästostpaj med sparris toppad med kallrökt skinka 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räkmacka 155 kr

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Boka