Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

SWING IT SISTERS

Lunchföreställning med Smoke Rings Sisters

tisdag
4 april 2023
kl 12.30
325 kr inkl. matpaj, kaffe & kaka 1 tim / Ingen paus Restaurangscenen
Arrangör: Vara Konserthus

SWING IT SISTERS

Lunchföreställning med Smoke Rings Sisters

Innan ridån går upp bjuds du på matpaj, kaffe och kaka som får smaklökarna att jubla.  
 
Efter maten får du ta del av en föreställning om fantastiska kvinnliga sångröster inom jazz och swing som gått före oss och givit oss ytterligare en dimension av rösträtten. Rätten att göra sina röster hörda inom musiken, men också svårigheten i att bli lyssnad på i det samhälle där män dominerat sedan urminnes tider.    

Stjärnor som Alice Babs, Monica Zetterlund, Ella Fitzgerald, Zarah Leander, The Andrews Sisters, Peggy Lee och många fler tar nu sin ton genom Smoke Rings Sisters trestämmiga arrangemang. Med stor musikalisk lekfullhet och glädje kommer nu en av landets mest efterfrågade vokalgrupper inom jazz och swing till Vara Konserthus tillsammans med pianist Dan Lindén!  

Smoke Rings Sisters

Smoke Rings Sisters består av Sara Ljunggren, Theresa Skjolden och Stina Klintblom och bildades 2011 för att genomföra en enstaka konsert. Det blev många fler tack vare personkemi, röstklanger och den gemensamma passionen för jazz och swing eran mellan 1920–1950. Trion sjunger älskade jazzsånger från hela världen, men den svenska repertoaren ligger extra varmt om hjärtat. De ett fullgående swing, jazz, evergreens och boogie woogietåg som bokas i många olika sammanhang i hela Sverige. Med gedigna musikaliska bakgrunder och stor erfarenhet jobbar de professionellt och helhjärtat med Smoke Rings Sisters.   

Smoke Rings Sisters vision är att skapa sprakande helhetsupplevelser med allt från den fantastiska musiken till det visuella med moderiktiga, tidsenliga kläder och mikrofoner för att vara en sann tidskapsel för sin publik. Trion vill hålla låtskatten vid liv men också skapa en koppling till nutidens musik, publiken ska inte bli förvånade om det plötsligt hör en av Michael Jacksons låtar i boogie woogie-stil, eller om Madonna dyker upp i en bossa nova. 

Se en trailer inför konserten Mat och dryck

I biljettpriset ingår prästostpaj med sparris toppad med kallrökt skinka samt kaffe och kaka. Maten serveras 1 timme innan föreställningsstart, välkommen från 11.30.