Up & Coming Jazz Talents
Bohuslän Big Band möter unga, vassa jazzmusiker. Tillsammans spelar de musik som talangerna själva väljer!
torsdag
20 feb 2025
Up & Coming Jazz Talents är ett projekt där Bohuslän Big Band möter unga, vassa jazzmusiker. Tillsammans spelar de musik som talangerna väljer. Projektet startades 2013 och återkommer varje år.
Mötet mellan bandet och de unga musikerna skapar nya musikaliska utbyten och även möjligheter till framtida samarbete. Flera av de unga musiker som Bohuslän Big Band spelat med tidigare i projektet har antingen återkommit som gästartister eller vikarier i storbandet.
Årets gästartister
Ludvig Broman, född 2005 och uppvuxen i Göteborg, är en saxofonist med en stor förkärlek för storband. Han har spelat med bland annat Göteborg Jazz Orchestra, medverkat i Jazzparaden med Bohuslän Big Band samt spelat i det prisbelönta Next Generation Big Band.
År 2024 utnämndes han till "Årets solist" vid Blue House Youth Jazz Festival. Efter examen från musikprogrammet vid Hvitfeldtska Gymnasiet studerar han nu på Skurups Folkhögskolas jazzlinje.
Maja Sundell är en Göteborgsbaserad jazzsångerska som har studerat jazzimprovisation både vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och Konservatoriet i Paris. Hon har en bred musikalisk bakgrund inom genrer som jazz, visa och gospel. Maja frilansar med sin egen kvartett men sjunger också i vokaltrion Myr och i kören Solid Gospel.
Den 21 februari släpper Maja sitt debutalbum “En kväll i soffan”, inspirerat av svensk visa och amerikansk jazz, där texterna står i centrum. Tillsammans med Bohuslän Big Band kommer hon att framföra en av låtarna från skivan i ett eget arrangemang.
Hjalmar Nordkvist, trombonist och tubaist från Malmö, har studerat på Fridhems Folkhögskola jazzlinje, klassisk trombon på Musikhögskolan i Malmö och läser nu en jazzkandidat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Hjalmar spelar med band som Folkdivizjon, Vira Milton, Tuba Libre, Vidar Experience och medverkar frekvent i andra musikaliska sammanhang.
Tuva Bergenheim, trummis och kompositör född 2002 i Stockholm, etablerar sig snabbt på den svenska och danska jazzscenen, både som musiker och bandledare.
Grundpelaren i hennes musikaliska trumspel är lyssningsförmågan där fokus alltid ligger på att få bandet att låta som bäst. Tuvas kompositioner varierar sig i stor bredd och beskrivs som "skärgårdsjazz i Monica Zetterlunds anda" och "nordiskt vemod med Coltrane-kvartettens energi". Tuva har framträtt på festivaler runt om i landet och samarbetat med flera framstående nordiska jazzmusiker.
Ingrid Schyborger, ursprungligen från Stockholm, växte upp i ett hem fyllt av musikinstrument. Vid 17 års ålder introducerades hon till kontrabasen och förälskade sig snabbt.
Hon har spelat med framstående musiker i Europa, New York, Sverige och Kenya och etablerar sig som både basist och kompositör. Hennes debutalbum In Love With The World, utgivet på Prophone/Naxos, har hyllats som ett imponerande debutalbum av OrkesterJournalens Marie Vesterholm.
Viggo Sundby är en Göteborgsbaserad gitarrist som studerar på folkhögskola och spelar i olika konstellationer i Sverige. Bland annat med Home Collective och Sundby Bros men också i egna projekt, ofta på trio eller kvartett.
Hans musik influeras av 50- och 60-talsjazz, nordisk ECM-klingande jazz samt hiphop och singer-songwriter-musik. Viggo släppte sin debutskiva 2022 och har samarbetat med musiker som Yasuhito Mori, Fredrik Lindborg, Fabian Kallerdahl, Alexander Lövmark och Arvid Jullander.
Mat & dryck
Hamburgare
185 kr
En saftig burgare på svenskt nötkött med chipotlemajo, karamelliserad lök, sallad, tomat och saltgurka. Serveras med pommes frites, coleslaw på rotfrukter och egengjord ketchup.
Pannoumiburgare (vegetarisk)
185 kr
En vegetarisk burgare på pannoumi-ost med chipotlemajo, karamelliserad lök, sallad, tomat och saltgurka. Serveras med pommes frites, coleslaw på rotfrukter och egengjord ketchup.
Gulaschsoppa
125 kr
Klassisk gulaschsoppa med svenskt nötkött. Vid sidan serveras gräddfil samt mjukt och hårt bröd.
Ost- & charkbricka
135 kr
En lyxig bricka med väl utvalda lokala charkprodukter, ostar från Sivans ost, marmelad, oliver, kex och bröd.
Ostsmörgås
55 kr
En klassisk ostsmörgås med hårdost och brieost. Toppas med grönsaker.
Barmeny
Ost- & charkbricka
135 kr
Lokal chark, ostar från Sivans ost, marmelad, oliver, grönsaker, kex och bröd.
Ostsmörgås
55 kr
En klassisk ostsmörgås med hårdost och brieost. Toppas med grönsaker.
Kvällens kaka
25 kr
Snacks
20 kr
Kaffe / Te
25 kr
Dricka / Loka / Juice / Lättöl
30 kr
Alkoholfri öl/cider
35 kr
Vitt vin / Rött vin 18 cl
75 kr
Starköl
60 kr
Pausmeny
Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.